همبستگی: برای برگزاری این تظاهرات چه اقداماتی انجام داده اید؟
اندیشه علیشاهی: پس از تصمیم گیری درون سازمانی که برای تظاهرات بیست آپریل از طرف فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی شد؛ ما در واحد استکهلم تصمیم گرفتیم که این فراخوان را به اطلاع نیروها و سازمانهای ائتلافی که با آنها در شهر استکهلم همکاری داریم برسانیم.این سازمانها ونهادها تحت عنوان جنبش پناهندگی یا اسیل رورلسه همکاری های پی در پی و مداوامی داشته و در جلسات عمومی که برگزار شد، پیشنهاد فدارسیون مورد قبول نمایندگان تشکلات پناهجویی واقع شد و پس از آن برای اقدامات عملی تقسیم وظایف گردید. در ادامه این جلسات در روز بیست وششم مارش اقدامات عملی را آغاز کردیم و از نمایندگان مجلس و احزاب سیاسی سوئد طی نامه ای دعوت بعمل آمد و تصمیم گیری برای دریافت اجازه پلیس و چاپ آفیش و توزیع آن در سطح شهر استکهلم بطور وسیعی انجام شد.
همبستگی: با چه نهاد ها و سازمانهایی تماس گرفته اید؟
اندیشه علیشاهی: در این تظاهرات سعی ما براین بود که تمرکز اصلی را برای دعوت از احزاب راست دولت سوئد داشته باشیم. بطور مثال حزب مرکز، حزب مردم، حزب سبز و حزب مدرات و همچنین از احزاب چپ و حتی از اداره مهاجرت در این تظاهرات دعوت بعمل آوردیم. این دعوت ها بصورت فشرده و پی در پی، چه از طریق تلفن و ایمیل و تماسهای شخصی با دفاتر احزاب و نمایندگان مجلس که در رابطه با مسائل مهاجرت و پناهندگی فعالیت دارند انجام شد. اما متاسفانه هیچکدام از این احزاب جواب مثبت به دعوت ما ندادند و فقط حزب چپ نماینده خودش را برای شرکت در این تظاهرات معرفی کرد.
ما از تمامی انجمن ها طرفدار و مدافع حقوق پناهندگی در این تظاهرات دعوت بعمل آوردیم که اسامی آنها به این شرح است:
– انجمن دانشجویان ضد راسیسم
– انجمن افغانها
– انجمن کسا پرو
– نهاد کودکان مقدمند
– حزب چپ سوئد
– اسیل کمیته
– جنبش پناهندگی در شهر استکهلم
– سازمان سراسری پناهندگان بیمرز
– حزب عدالت سوئد
– نهاد نجات کودک (ردا بارن)
همبستگی: ارزیابی شما از این تظاهرات چیست؟
اندیشه علیشاهی: در ادامه اعتراضاتی که در شهرهای یوتوبوری، مالمو و ستروس بعمل آمده و همچنین این تظاهرات که در شهر استکهلم برگزار شد دولت و پلیس را به عقب نشینی وادار کرد. بطور مثال دستگیری ها دیگر بصورت علنی در مکانهای عمومی انجام نمی شود و طرح حمایت از کودکان مهاجر را مجلس بتصویب رساند. این تظاهرات و نقش آن می تواند در تصمیم گیری و فشار نمایندگان مخالف طرح ریوا در مجلس بسیار موثر باشد. و کما اینکه میتواند دولت را به عقب نشینی کامل وادار کند و باید توجه داشت که هنوز طرح ریوا همچنان پابرجاست و تا متوقف ساختن آن راه درازی در پیش هست.
همبستگی: در ادامه این اعتراضات بنظر شما چه اقدامات دیگری باید برای متوقف شدن طرح اخراج پناهجویان صورت بگیرد؟
اندیشه علیشاهی: کار دفاع از پناهجو یک کار سنگین و طاقت فرسا و خسته کننده هست. طبیعی است که فشار های زیادی را به فعالین عرصه پناهجویی وارد میکند. ولی این فعالین با حس انساندوستی که در آنها وجود دارد به مبارزه ادامه می دهند. و بایستی فعالیت پیوسته را باید انجام بدهیم. تماسهاس مکرر با نمایندگان مجلس سوئد، تماس با احزاب راست و چپ و ارسال نامه های اعتراضی به این نمایندگان و احزاب، برگزاری کنفرانسها و دعوت از نماینده اداره مهاجرت و احزاب راست، بزرگ جلوه دادن نقاط قوت نقش های حضور مهاجرین و همچنین برگزاری تظاهرات که بتوانیم هرچه بیشتر تاثیرگزاری نقش مردم سوئد را در دفاع ار حقوق پناهجویان پر رنگ تر نماییم و شرکت گسترده مردم سوئد و پناهجویان می تواند تاثیر بسزایی در متوقف کردن طرح اخراج پناهجو داشته باشد.
و میتوانم همینجا اعلام کنم که جنبش پناهجویی در تدارک یک تظاهرات بزرگ در سطح شهر های استکهلم، یوتوبوری، مالمو، بودن، بروس و یوله میباشد و فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی بصورت خیلی فعال در این زمینه فعالیت میکند تا بتواند نقش بسزایی را در این تظاهرات ایفا کند.
من در همین جا لازم می دانم که اعلام کنم که مبارزه متشکل نقش و تاثیر بسزایی دارد. همانطور که پناهجویانی که از طریق انجمن های پناهجویی اقدام کرده اند موفق تر بوده اند تا پناهجویانی که به تنهایی و متفرق بوده اند .