در مورد بازداشت علی شرف نیا پناهجوی ایرانی
علی شرف نیا در سال ۲۰۰۶ وارد نیوزلند شد وازآن کشور درخواست پناهندگی کرد. علی شرف نیا در مصاحبه خود با اداره مهاجرت نیوزلند گفته بود به دلیل روی برگرداندن از دین اسلام حاضر به بازگشت به جهنم جمهوری اسلامی نیست. متاسفانه اداره مهاجرت دلایل پناهندگی علی را در همان سال رد کرده و پرونده وی را در اختیار پلیس قرار می دهد و پلیس نیوزلند در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۱۰ علی را دستگیر و بازداشت می کند. تا همینجا ۶ ماه از بازداشت علی شریف نیا در کشور نیوزلند می گذرد. علی بارها گفته است در صورت بازگرداندن من به ایران با توسل به زور، خودرا خواهم کشت. خانواده و بستگان علی شرف نیا از ۶ ماه پیش در اضطراب و نگرانی از سرنوشت نامعلوم فرزندشان بسر می برند.
پافشاری اداره مهاجرت نیوزلند برای بازگرداندن علی شرف نیا به ایران بارها وی را به مرز خودکشی رسانده است. علی نمی خواهد به جمهوری جهل و جنایت در ایران برگردد چون می ترسد او هم به سرنوشتی مانند هزاران نفر دیگر در زندانهای جمهوری اسلامی دچار گشته و با مجازات مرگ روبرو شود. علی فراری از دست رژیمی است که مخالفین خود را زیر شدیدترین شکنجه های وحشیانه خورد می کند و با توسل به زور از آنها اعتراف گیری می کند. در ایران در بسیاری ازموارد وکیل حق دفاع از موکلین خود را ندارد. پنج روز پیش محمد مصطفایی وکیل خانم سکینه محمدی آشتیانی زن محکوم به سنگسار ناچار به خروج از ایران شد و هم اکنون همسر وی را به گروگان گرفته اند.
بنده به عنوان دبیر فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی با روش پذیرش پناهندگان و نحوه مصاحبه کارمندان امور مهاجرت با آنها آشنایی کامل دارم و میدانم که مستقل از امن بودن یا نا امن بودن هر کشور، پناهندگان باید به طور شخصی اثبات کنند که در معرض خطر بوده اند و در این مورد مدارک کافی نشان بدهند. اما دستگاههای قضایی و امنیتی در ایران مدارکی در این مورد در اختیار افراد قرار نمی دهند به همین دلیل در میان پناهندگان ایرانی به ندرت پیدا میشود که دارای مدارکی باشند که نشان دهد تحت پیگرد قانونی بوده اند. کما اینکه علی شرف نیا مدارکی را به اداره مهاجرت نیوزلند ارائه داده که نشان می دهد وی از دین اسلام روی برگردانده است. افراد لائیک و بی دین در ایران تحت پیگرد قانونی قرار می گیرند. اقلیتهای مذهبی همچون بهائیان و افراد متعلق به مسیحیت و… هم مدام تحت پیگرد قانونی هستند و هم اکنون شمار زیادی از آنها در زندانهای جمهوری اسلامی بسر می برند.
علی شرف نیا در نیوزلند هیچ جرمی مرتکب نشده و نباید بیشتر از این در بازداشت این اداره باقی بماند. علی به نیوزلند آمده تا درآن کشور مورد حفاظت قرار گیرد و جان و زندگی اش در امان بماند نه اینکه یا باید تن به بازگشت به ایران بدهد یا در زندان بماند. از نظر بسیاری از ایرانیان اتخاذ چنین سیاستی در قبال سرنوشت علی شرف نیا پناهجوی ایرانی از سوی اداره مهاجرت و دولت نیوزلند، یک نوع هم دستی با رژیم اسلامی در ایران تداعی می شود. فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی امیدوار است که اداره مهاجرت این کشوربا دریافت این نامه علی شرف نیا را از بازداشت آزاد کند و حق پناهندگی وی را برسمیت بشناسد تا خانواده و بستگان علی از این همه نگرانی نجات پیدا کنند. با توجه به ذکرموارد فوق، از نظر فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی مطابق اصل ۵۱ بند ۳ قانون کنوانسیون ژنو، علی شرف نیا لازم است به عنوان پناهنده پذیرفته شود و تحت حفاظت دولت نیوزلند قرار گیرد.
با احترام
عبدالله اسدی
دبیر همبستگی، فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی
۸ اوت ۲۰۱۰