به گزارش سایت مردمک، روزنامه نیویورک تایمز در مقالهای از موج گسترده و بیسابقه مهاجرت دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل به آمریکا خبر داده است.
بر اساس آمار موسسه بینالمللی آموزش مستقر در نیویورک، هم اکنون تعداد دانشجویان ایرانی در آمریکا به بیشترین میزان خود از سال ۱۹۹۴ رسیده است.
به نوشته نیویورک تایمز، دانشجویان ایرانی دلیل انتخاب دانشگاههای آمریکایی را “سطح علمی بالا” و “بورسهای تحقیقاتی دست و دلبازانه” این موسسات آموزشی بیان کردهاند.
این دانشجویان معتقدند که علیرغم تنشهای سیاسی میان دو کشور ایران و ایالات متحده، تحصیل در یک دانشگاه آمریکایی برای آنها امکان بهترین مشاغل را فراهم خواهد کرد.
دانشجویان به نیویورک تایمز گفتهاند که احتمال میدهند در بازگشت به ایران مجبور باشند جواب پس دهند.
به گفته این دانشجویان حکومت ایران علاقهای ندارد که آنها برای ادامه تحصیل به اروپا و آمریکا بروند و در مقابل آنها را تشویق میکند که به چین، روسیه و مالزی بروند. اما دانشجویان توجه چندانی به امر و نهیهای حکومت نمیکنند.
امین شریعتزاده، دانشجوی ایرانی ۳۲ ساله در اوکلاهاما میگوید که ایالات متحده برای دانشجویان ایرانی جذاب است و آنها میخواهند که آمریکا را آنطور که واقعا هست، و نه از طریق تبلیغات حکومتی تجربه کنند.
علی کامرانزاده، مهندس فارغالتحصیل از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که در دانشگاه شیراز درس میخوانده است، گفت: دانشجویان علاقهای به سیاستهای حکومت ندارند و خودشان میدانند که چه کاری برای آینده آنها مفید است.
یکی دیگر از ورزشکاران ایرانی به اروپا پناهنده شد
سایت حکومتی آتی نیوز: یکی از رزمی کاران مطرح ایرانی مدتی است به عنوان نگهبان در یکی از کافه های کشور هلند مشغول به کار است.
به گزارش فردا یکی از قهرمانان مطرح ایران که چندی پیش با اهداف برگزاری اردوهای آماده سازی و مسابقات تدارکاتی راهی یکی از کشورهای اروپای شرقی شده است، در این کشور موفق به تغییر ماهیتش و فعالیت در یک کافه به عنوان نگهبان شده که این اتفاق برای ایرانیان مقیم هلند که این قهرمان را مشاهده کرده اند، چندان خوشایند نبوده است.
این قهرمانان سرشناس کشورمان مدتی پیش به هزینه فدراسیون متبوعش راهی یکی از کشورهای اروپای غربی شد تا در یک دوره میان مدت با طی برنامه های تدارکاتی متعدد به اوج آمادگی برسد و البته در این مدت در مسابقات باشگاهی این کشور با قهرمانان اروپا به رقابت بپردازد اما او راه رفتن روی کف پوش خیابان های آمستردام را به زمین خوردن روی تاتامی سالن های این کشور ترجیح داد.
هنگامی که اثری از مسابقات مهم در این کشور باقی نماند و هنوز این قهرمان بلیتش را برای سفر به تهران اوکی نکرده بود، شایعات در ایران و هلند مبنی بر احتمال پناهندگی این قهرمان شدت گرفت اما به واسطه عدم ارائه درخواست رسمی این ورزشکار به مقامات هلندی، این خبر به شکل رسمی تاکنون منتشر نشده و خبرنگاران در میان سکوت مسئولان مربوطه در حوزه ورزش، در انتظار پاسخ به این پرسش هستند؛ آیا او به ایران باز خواهد گشت؟
پاسخ به این پرسش زمانی واضح تر شد که این قهرمان جهان در یک کافه مشغول به فعالیت شد و شغل او در این بار چیزی نبود جز نگهبانی که در چنین مکان هایی قواعد خاص خود را دارد و یکی از این شرایط برخورداری از توانمندی بالای بدنی است. باید دید آیا با رایزنی مسئولان فدراسیون مربوطه این قهرمان به ایران بازخواهد گشت یا رسماً پناهنده یا مقیم خواهد شد.
گفتنی است، در طول چند سال اخیر برخی از قهرمانان رشته های مختلف از جمله شمشیربازی در هلند پناهنده شده اند و وقوع این پناهندگی نیز میتواند یادآور اتفاقات تلخی باشد که در گذشته به وقوع پیوسته و البته برای ورزش ایران خروج اینچنینی ظرفیت های فنی اتفاق خوبی نخواهد بود.