مهسا مهرگان:نابرابری جنسی در ایران

در تمامی جوامع به‌خصوص در کشورهای عقب‌افتاده جهان‌سومی نابرابری‌های اجتماعی بین دختر و پسر وجود دارد. ایران هم متأسفانه جزئی از آن کشورها است که به خاطر وجود قوانین و شریعت اسلامی و حکومت دیکتاتوری مذهبی به جامعه‌ای ضد زن تبدیل‌شده است. این نابرابری‌ها بین دختران و پسران به‌اندازه‌ای بارز است که دختران را از ابتدایی‌ترین حقوق انسانی خود محروم می‌کنند. برای مثال وقتی از خانواده‌ها در این جوامع سؤال می‌شود چند فرزند دارید می‌گویند (۱ فرزند و ۲ دختر) یعنی حتی حاضر نیستند دختران را جزء فرزندان خود محسوب کنند. این نوع نگاه در جامعه ایران نیز همچنان دیده می‌شود.

در جامعه اسلام زده ایران مشکلات بسیار زیادی دختران و زنان را تهدید می‌کند ازجمله این مشکلات عبارت‌اند از: بی‌احترامی در جامعه، عدم‌تساوی بین زن و مرد، عدم وجود تساوی اقتصادی، تأثیر نامساوی سیاست‌های اجتماعی و اقتصادی برای زنان و مردان و درنتیجه نداشتن انگیزه‌های روانی و استقلال‌طلبی. درنهایت به خاطر عدم توجه به حقوق زنان و دختران در جامعه، خطراتی ازجمله فرار از خانه در کمین آن‌ها است. دختران فراری اقدام خود را اعتراضی می‌دانند و خود را قربانی روابط ناسالم خانواده‌ها و فراموش‌شدن در جامعه می‌دانند.

در جامعه اسلام زده و مردسالار به خاطر قوانین ضد زن شریعت اسلامی، زن وسیلهٔ است برای رضایت مرد. متأسفانه هیچ‌گاه زن نتوانسته جایگاه و منزلت خود را نه‌تنها در جامعه بلکه حتی در خانهٔ شخصی خودش بیابد. در ایران طبق قوانین اسلامی به مرد این اجازه و قدرت داده‌شده که چند زن عقدی و صیغه‌ای داشته باشد درصورتی‌که هیچ‌گاه زن اول هیچ اعتراض و شکایتی نمی‌تواند از مرد خود داشته باشد چون کار شوهرش کاملاً “قانونی” است. درواقع بزرگ‌ترین توهین و بی‌عدالتی و نابرابری به حقوق زن‌ها در قوانین شریعت اسلامی برقرار است و به‌وضوح دیده می‌شود.

به امید سرنگونی جمهوری اسلامی و آزادی تمام زنان در ایران

مهسا مهرگان

 

mahsa