dsc_0168 600 x 397

گزارش برگزاری کنفرانس فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی – واحد استکهلم

dsc_0168 600 x 397
konf.stock1 600 x 450
konf.stock 480 x 360

کنفرانس روز یکشنبه ۲۸ اکتبر کنفرانس با اعلام یک دقیقه سکوت توسط سارا نخعی دبیر فدراسیون  استکهلم به یاد پناهجویانی که در راه پناهندگی و اقدام برای یافتن محیطی امنتر جان خود را از دست داده اند و با خوشامد گویی به شرکت کنندگان و خواندن آئین نامه، کار خود را آغاز کرد. ابتدا سارا نخعی گزارشی را از فعالیت های دوره گذشته فدراسیون به کنفرانس ارئه داد. سارا نخعی گفت: فکر نمی کنم گزارشی که من به کنفراس ارائه می دهم برای شما نا آشنا و غیر واقعی باشد.

 

وی گت:من یک گزارش تصویری هم آماده کرده ام که سعی می کنم در همین بخش از گزارش به کنفرانس معرفی کنم. سارا نخعی در ادامه صحبت های خود به فعالیت های بسیار با ارزش و تعیین کننده در سرنوشت پناهجویان  اشاره کرد. به تعداد پناهجویانی اشاره کرد که در دوره گذشته یکی پس از دیگری توسط پلیس سوئد بازداشت و حکم اخراجشان را صادر کردند و فدراسیون در متوقف کردن حکم اخراج همه این پناهجویان که تعدادشان به ۲۱ تا ۲۲ نفر میرسید نقش اساسی ایفا کرد.

 

بعد از گزارش شفاهی سارا نخعی به کنفرانس، یک گزارش تصویری از قبیل عکس و فیلم نشان داده شد که هرکدام نمونه های  بسیار با ارزشی از فعالیت های فدراسیون واحد استکهلم را اثبات می کرد. سارا نخعی در ادامه گزارش خود گفت: در دوره ای که گذشت علاوه بر مشاوره های بسیار زیاد و غیرقابل شمارش با پناهجویان، برگزاری جلسات منظم و هفتگی و برگزاری چند پانل با شرکت مقامات دولتی و غیر دولتی و اداره مهاجرت و چند جلسه اطلاع رسانی با شرکت وکیل و مسئولین فدراسیون و حقوقدان و غیره نیز بخش های دیگری از فعالیت های فدراسیون در استکهلم بوده است.

 

به دنبال گزارش سارا نخعی اندیشه علی شاهی سخنگوی فدراسیون در استکهلم نیز یک پلاتفرم پیش نهادی را برای دوره آتی فعالیت فدراسیون واحد استکهلم به کنفرانس ارائه داد. اندیشه گفت: تجربه سالهای گذشته ما نشان می دهد، پناهجویان درپروسه گرفتن اقامت با مشکلات زیادی روبرو بوده اند  و این مسئله ما را به این نتیجه می رساند که با برنامه ریزی بهتر و انسجام بیشتر و کارآمدتر بتوانیم پناهجویان  را بهتر از سالهای گذشته برای دفاع از حقوق پناهندگی خود متشکل و سازماندهی کنیم. وی گفت: برای سازماندهی بهتر ابتدا باید مشکلات اساسی بر سر راه پناهجویان  را شناسایی کرد و به آن به صورت زیر پاسخ داد.

۱- تجربه نشان داده که بسیاری از پناهجویان در موقع درخواست پناهندگی  و ارائه  دلایل  پناهندگی خود، نتوانسته و یا نمی توانند دلایل قانع کننده ای در مصاحبه خود با مسئولین و مقامات امور پناهندگی ارائه دهند.

۲- پناهجویان حتی درمصاحبه و در جلساتی که با وکیل خود برگزار می کنند برای ارائه دلایل و مدارک خود با مشکلات زیادی روبرو می شوند و نمی توانند اعتماد آنها را به دلایل پناهندگی خود جلب کنند. به همین دلیل پناهجویان بطور پراکنده و نامسجم دلایل پناهندگی خود را ارائه می دهند.

۳- پناهجویان حتی در ارائه مدارک خود دچار اشتباهات فاحش و جبران ناپذیری می شوند. برای مثال در بسیاری از موارد مدارکی  را که ارائه می دهند با دلایلی که ارائه می دهند همخوانی ندارد.

۴- بسیاری از پناهجویان از قوانین پناهندگی و شرایط و معیارهای پذیرش پناهندگان و پروسه پذیرش آنها و معیارهای بررسی مجدد پرونده های خود کمترین اطلاعاتی که لازم باشد ندارند. برای مثال نمی دانند یک پرونده پناهندگی از چه زمانی شروع می شود و طی چه پروسه ای پرونده آنها بسته می شود؟ اینها بخشهایی  از مشکلات پناهجویان است که از سوی مسئولین فدراسیون به اختصار گفته شده است. اندیشه علی شاهی در بخش دیگری از صحبت های خود به چند نکته به صورت زیر برای ایجاد بهبود و دست پیدا کردن به شرایطی بهتر اشاره کرد.

۱- تشکیل هیئت مدیره پنج نفره برای اداره و رهبری آتی فدراسیون واحد استکهلم

۲- افزایش  زمان جلسات هفتگی فدراسیون از یک ساعت به دو  ساعت در هفته

۳- برگزاری جلسات اطلاع رسانی و مشاوره حقوقی  با پناهجویان.

۴- برگزاری جلسات با حضور وکلای امور  پناهندگی و نمایندگان احزاب سوئدی، دولتی و غیر دولتی  و فارسی و سوئدی زبان.

۵- برگزاری جلسات به منظورمشاوره های پزشکی (خدمات درمانی)

۶- برگزاری جلسات مشورتی با اکتیویست ها و مدافعین حقوق پناهندگی

۷- برگزاری جلسات بررسی قوانین  پناهندگی با حضور نمایندگان و فعالین فدراسیون

۸- تهیه مکان مناسب برای تشکیل جلسات مستقل  فدراسیون با پناهجویان

۹-برگزاری دبات با حضور نمایندگان احزاب و سازمانها و اداره مهاجرت دو بار در سال

اندیشه در بخش دیگری از سخنان خود به بخش های دیگری از وظایف هیئت مدیره دوره آتی فدراسیون به شرح زیر اشاره کرد.

۱- تشکیل کمیته عضوگیری

۲- تشکیل ستاد تبلیغات(رادیوها,روزنامه ها,کنفرانس ها,جشن ها…..)

۳- تشکیل گروه مشاوره(گروهای پزشکی,وکلا,…….)

۴- تشکیل جلسات هئیت مدیره بطور ماهانه. اینها بخشهای از طرح پیشنهادی اندیشه علی شاهی به کنفرانس واحد فدراسیون در استکهلم بود.

سخنران دیگر کنفرانس عبدالله اسدی دبیر سراسری فدراسیون بود. عبدالله اسدی در این کنفرانس پلاتفرمی را که برای دوره آتی فعالیت فدراسیون تهیه کرده بود به کنفرانس معرفی کرد و اعلام کرد: “تلاش من این است که کلیه واحدهای فدراسیون فعالیت های خود را برمبنای این پلاتفرم متمرکزکنند.” این پلاتفرم در شماره ۶۰ نشریه همبستگی منتشر می شود. لازم به ذکر است که روز جمعه ۲۶ اکتبر نیز عبدالله اسدی در یک جلسه گفت و شنود با پناهجویان شرکت کرد و به سئوالات متعددی که متقاضیان پناهندگی در مورد مسایل مهم پناهندگی  مطرح می کردند پاسخ داد و مورد استقبال گرم آنها قرار گرفت. در روز یکشنبه قبل از شروع  کنفرانس نیز از ساعت ۱۱ تا ۱۳ با شماری از پناهجویان که از قبل وقت ملاقات گرفته بودند ملاقات کرد و به طور فردی به سئوالات آنها پاسخ داد.

بخش آخر کنفرانس انتخابات برای هیات مدیره فدراسیون – واحد استکهلم  بود. در این کنفرانس ۸ نفر به عنوان عضو هیات مدیره فدراسیون استکهلم انتخاب شدند که عبارتند از: آزاده بادله، اندیشه علیشاهی، بدری طیبی، سارا نخعی، سودابه محمد نژاد، کیوان حسن نژاد، فروغ فیلی , مریم ابراهیمی. هیات منتخب کنفرانس در اولین  نشست خود سارا نخعی را به عنوان دبیر فدراسیون استکهلم انتخاب کردند. در پایان سارا نخعی از طرف فدراسیون از زحمات عبدالله اسدی و شرکت وی در کنفرانس قدردانی کرد و از طرف کنفرانس دست گلی را به وی تقدیم کرد و کنفرانس درمیان شور و شوق شرکت کنندگان به کار خود پایان داد .

همبستگی، فدراسین سراسری پناهندگان ایرانی- واحد استکهلم

سوم نوامبر ۲۰۱۲