روز ۱۸ جولای ۲۰۱۳ در اینترنت در جستجوی آمار رسمی منتشر شده از وضعیت اقتصادی ایران بودم که توسط دولت منتشر می شود. در وب سایت رسمی بانک مرکزی، قسمتی تحت عنوان آمار و داده ها وجود دارد. در این قسمت که وارد شدم گزارشهای آماری اقتصاد ایران در دسترس عموم قرار داشت. علاقمند بودم محتوای این گزارشها را مطالعه کنم لذا به سراغ روزترین گزارشی را که در مورد وضع اقتصادی خانواده ها بود رفتم. گزارش مذکور دو ایراد اساسی داشت. این گزارش مربوط به ۳ سال قبل بود یعنی به وضع اقتصادی روز ایران به ویژه بعد از اینکه تحریم ها بیشتر شده، اشاره ای نشده بود و نکته دوم اینکه این گزارش قابل فهم نبود؛ ملغمه ای از آمار و اصطلاحات اقتصادی! انگار به نویسنده گزارش گفته باشند هرچه بدتر بنویسی تا خواننده کمتری داشته باشد، بیشتر پاداش می گیری! براستی چرا اینهمه تزویر و دروغ پردازی؟ به نظر نمی رسد مسئولان بی مسنولیت بخواهند کسی از کارشان سر در بیاورد. به عبارت دیگر اوضاع اقنصادی کشور در سایه ندانم کاری های این آقایان به قدری خراب و به هم ریخته است که اگر این گزارش های اقتصادی روشن تر تهیه شود به ضرر دولتمردان می شود. دولتمردانی که برای اینکه چند صباحی بیشتر در اریکه قدرت بمانند حاضرند دست به هر جنایتی بزنند، در این میان تهیه و انتشار گزارش های اقتصادی نادرست را به راحتی انجام می دهند.
هرچه در وب سایت بانک مرکزی جستجو کردم، گزارش قابل ارزشی را از اوضاع مالی و اقتصادی ایران ندیدم. عدم کارایی این و ب سایت و عدم انتشار گزارش های به روز آیینه تمام نمایی از وضعیت پولی و بانکی ایران است. اقتصادی که روز به روز دچار مشکلات بیشتری می شود و مسئولانی که هنوز چشم هایشان را بر روی واقعیت باز نکرده اند.
از وب سایت اینترنتی بانک مرکزی که بیرون می آیید کافی است نام بانک مرکزی را در گوگل جستجو کنید، آنچه می یابید آمارهای تخلفات و معضلات اقتصادی است .چک های برگشتی از این مقوله است. حجم چکهای برگشتی در ایران در سال ۱۳۹۰ به ۳۱ هزار میلیارد تومان رسید و آمار چکهای برگشتی ۱۳ سال اخیر نشان از رشد بیش از ۱۶۰۳ درصدی این معضل اقتصادی در ایران دارد. خبرگزاری ایرنا روز دوشنبه ۵ تیر با ارائه آمار فوق نوشت که بر اساس اعلام اداره مطالعات و مقررات بانک مرکزی در هر روز کاری سال ۹۰ به طور متوسط ۲۱٫۹۵۰ فقره چک برگشتی در کشور ثبت و ضبط شده و این آمار به صورت مبلغی بالغ بر ۱۲۳ میلیارد تومان برای هر روز کاری بودهاست. آمار جدید بانک مرکزی نشان میدهد در حالی که در سال ۱۳۷۸ از هر ۱۰۰ فقره چک صادره حدود ۶ فقره برگشت خوردهاست، این تعداد در سال ۱۳۹۰ به حدود ۱۳ فقره رسیدهاست . براساس گزارش بانک مرکزی ایران طی ۱۳ سال گذشته بیش از ۱۶۸ هزار میلیارد تومان چک برگشتی و بیمحل در کشور ثبت شده که رشد بیش از ۱۶۰۳ درصدی در این مدت داشتهاست.
اینها آمار گوشه ای از واقعیت های تلخ اوضاع بانکی در ایران است. به نظر می رسد چرخ فعالیت اقتصادی در کشور از نفس افتاده و این رژیم آنقدر به ندانم کاری هایش ادامه می دهد تا روزی که به زباله دانی تاریخ انداخته شود. ایران کشوری است که حاکمان ظالم زیادی را به خود دیده است اما در نهایت هیچ حاکم ظالمی نتوانسته از طوفان خشم مردم در امان باشد.