بازهم بالاترین مقام سیاسی کشور در مجمع عمومی سازمان ملل واقع در قلب “شیطان بزرگ” شرکت کرد و برای صندلیهای خالی سخنرانی کرد و درنهایت در مقابل رسانهها حاضر شد و دروغپردازی کرد.
حسن روحانی که با کریستین امانپور، خبرنگار شبکه تلویزیونی «سی ان ان» صحبت میکرد، در پاسخ به پرسشی در خصوص بازداشت روزنامهنگاران در ایران گفت: «البته فکر نمیکنم فردی به خاطر روزنامهنگاری، یا به خاطر فعالیت رسانهای دستگیرشده باشد. یک فرد میتواند یک خبرنگار و یک گزارشگر باشد و جرم مرتکب شود.»
ایران، بزرگترین زندان روزنامهنگاران و وبنگاران زن باوجود ده زن خبرنگار و وبنگار در زندانها است، این کشور بزرگترین زندان جهان برای زنان روزنامهنگار به شمار میرود. سازمان گزارشگران بدون مرز در اطلاعیهای نوشته است: «با بازداشت سه روزنامهنگار آمریکایی و ایرانی در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۳۹۳، شمار روزنامهنگاران و وبنگاران زندانی در ایران به ۶۵ تن افزایشیافته است.» ده نفر از این روزنامهنگاران و وبنگاران، زن هستند که سه تن از آنان نیز دارای تابعیت دوگانه هستند و از شهروندان خارجی محسوب میشوند. هفت تن از این ده نفر، به شش ماه تا ۲۰ سال زندان محکومشدهاند. ساجده عرب سرخی، روزنامهنگار و وبنگار در پی احضار از سوی دادسرای مستقر در زندان اوین، ۲۷ تیرماه برای سپری کردن مدت محکومیت یکساله خود روانه زندان اوین شد. وی پس از بازگشت به کشور در شهریورماه ۱۳۹۲ بارها از سوی اطلاعات سپاه پاسداران احضار و بازجویی شده بود. پیشازاین زندانی، مرضیه رسولی در تاریخ ۱۷ تیرماه برای پشت سر گذاشتن دو سال زندان و ۵۰ ضربه شلاق به زندان اوین فراخوانده شده بود. در تاریخ ۲۹ خرداد، ریحانه طباطبایی، روزنامهنگار، برای سپری کردن شش ماه حبس و در تاریخ ۱۷ خرداد، مهناز محمدی خبرنگار و مستندساز برای سپری کردن پنج سال محکومیت قطعی روانه زندان اوین شدند.
ایران دومین زندان روزنامهنگاران. در روز جهانی آزادی مطبوعات کمیته حمایت از روزنامهنگاران که سازمانی غیردولتی در نیویورک است اظهار داشت که کشور ایران پس از ترکیه و در کنار چین پیشتاز در حبس روزنامهنگاران است. این گزارش میافزاید که در سال ۲۰۱۳ بیش از نیمی از تمام روزنامهنگاران زندانی جهان در ایران و ترکیه و چین محبوس بودهاند. این سه دولت از اتهاماتی چون «اقدام علیه دولت یا نظام» استفاده میکنند و تاکنون ۲۱۱ روزنامهنگار را زندانی کردهاند. طبق همین گزارش تعداد روزنامهنگاران زندانی در ایران در سال ۲۰۱۳ از ۴۵ به ۳۵ نفر کاهش پیداکرده است که به دلیل پایان یافتن دوران محکومیت برخی از آنها یا مرخصی برخی دیگر بوده است. همچنین احضار، بازداشت و سرکوب روزنامهنگاران و مطبوعات اصلاحطلبان علیرغم انتخاب حسن روحانی بهعنوان رئیسجمهور در سال ۹۲ ادامه یافته و ایران در گزارش ۲۰۱۳ خانه آزادی رتبه ۱۹۰ را مابین ۱۹۷ کشور در شاخص آزادی مطبوعات کسب کرده است.