bita kashani

بیتا کاشانی:تغییر دین در ایران و عواقب آن

در زیر مقاله‌ای در مورد تغییر دین در ایران و مشکلات و عواقب آن برای مسلمان‌زاده‌ها قرار می‌دهم تا بازهم سندی باشد بر بی‌عدالتی ملایان داخل ایران و محدود کردن مردم ایران از حق طبیعی انتخاب دین و بی‌دینی به هر صورت که مایل هستند.

آمار تغییر و ترک دین به‌طور پنهانی در بین جوانان ایرانی شدت رشد پیداکرده است اما هنوز فضای مناسب برای علنی شدن آن وجود ندارد.

در خاورمیانه دین رسمی کشور در چهارچوب دولت با دستمال ابریشمی حفظ‌شده است، درحالی‌که ادیان دیگر حتی اگر هم جزء پیروان اهل کتاب‌های آسمانی باشند باید درک صحیحی از وضعیت واقعی اقلیتی خویش داشته باشند.

ایران تافته جدا بافته‌ای بشمار نمی‌رود، تغییر دین به‌منزله عملی شیطانی بشمار رفته است، فی‌المثل مانند علف‌های رونده که از ریشه درمی‌آیند پیروان ادیان مختلف هیچ شانسی برای رشد نمی‌یابند از دوران قدیم این روال رایج و مرسوم بوده است و همین‌طور نیز خواهد ماند و باگذشت زمان تغییری به حال آن حاصل نمی‌شود. از قرن شانزده میلادی مذهب رسمی ایران شیعه اثنی عشری است.

مثال‌هایی از اختناق مذهبی در چند سال گذشته: ۱- کلیسای مسیحی در تهران تعطیل‌شده است ۲ – تخریب و خرابی مراکز درویشان در اقصی نقاط کشور ۳ – تهمت جاسوسی به پیروان مذهب بهائیت ۴ – تهدید به مرگ کشیش‌های ایرانی‌الاصل در آتن پایتخت کشور یونان

سؤال رعب برانگیز این است که این ماده قانونی آیا خارج از مرزهای جمهوری اسلامی هم به اجرا درخواهد آمد یا خیر؟

چراکه در اروپا بسیاری از ایرانیان با تغییر مذهب خویش به دین مسیحیت گرویده‌اند، تهدید به جان سه کشیش ایرانی‌الاصل فعال در آتن پایتخت یونان در چند سال گذشته باعث احساس رعب و وحشت در میان گروندگان به مذهب مسیحیت و کلیسای فعال آن شهر شده است.

حزب‌الله با نوشتن نامه تهدید به مرگ خواستار بازگشتن مسیحیان به دین پدری خویش شده‌اند و در صورت تمرد بر طبق شریعت اسلامی آن‌ها را مرتد دینی شمرده و همانند مرتدین با آن‌ها رفتار خواهند کرد. به‌غیراز مسلمانان مسیحی شده، بهاییان و همچنین متصوفه و پیروان مکتب درویشی از این ماده قانونی دچار خوف و وحشت شده‌اند. البته بهاییان بدون تردید و شاید متصوفه نیز جزء مرتدان دینی بشمار می‌روند. وضع جوانانی که به‌طورکلی مذهب را کنار گذاشته‌اند از این هم روشن‌تر است. تعداد چنین افرادی از کسانی که تغییر دین داده‌اند به‌مراتب بیشتر هم هست.

بهائیت از قرن هجده میلادی به‌صورت شعبه‌ای از دین اسلام بنیان‌گذاری شد. شریعت اسلامی، بهاییان را خارج از دین اسلام می‌انگارد حتی بااینکه بهاییان نسل‌اندرنسل بهایی بوده‌اند فقط کسانی که از ادیان دیگر به‌غیراز اسلام به بهائیت گرویده‌اند جزء این قانون شریعت محسوب نمی‌شوند. قبل از انقلاب بهاییان جزء متشخصین جامعه بشمار می‌رفتند اما پس از انقلاب آن‌ها تحت اختناق شدیدی روزها را سپری می‌نمایند. صدها نفر از آن‌ها اعدام‌شده‌اند. کلاً سیصد هزار نفر بهایی در ایران هستند. بهاییان اجازهٔ مناصب دولتی را نداشته و فرزندانشان از حق تحصیل در دانشگاه‌ها محروم می‌باشند. بهاییان سعی دارند که فرزندانشان را از طریق اینترنت و کامپیوتر تحصیل دهند ولی کامپیوترهای آن‌ها نیز مصادره می‌شود چند سال پیش هیئت‌رئیسه مذهب بهاییان در ایران به جرم جاسوسی برای اسرائیل دستگیرشده است و محکمه آنان با احتمال خطر محکومیت به مجازات اعدام برای هفت نفر از آنان آغاز شد.

همچنین متصوفه از زیر تیغ تخریب در امان نمانده‌اند، درویشان خود را شیعه اثنی عشری به شمار می‌آورند اما سردمداران مذهبی کشور نظری دیگر داشته و اخیراً چهار نفر از مراجع شیعه شدیداً با آن‌ها برخورد کرده‌اند. متصوفه پیرو عرفان اسلامی هستند، درویشان فقط معتقد به قرآن و احادیث پیامبر آن نبوده، بلکه معتقد هستند که هر فرد مسلمان می‌تواند یک رابطه مستقیم و شخصی با معبود یکتای خویش برقرار کند، آن‌ها قرآن را به طرق دیگری تفسیر می‌کنند و همچنین معتقد هستند که بسیاری از احادیث نسبت داده‌شده تراوشات تخیلی نویسندگان آن در طول تاریخ بوده است.

در مقابل آن مراجع منتسب به شیعه اعتقاد بر این دارند که درویشان معتقد به خرافات بوده و رگه‌های پیش از اسلامی دارند. معتقدات آن‌ها به‌کل معکوس بوده و آخرین فتواها در مورد درویشان آن‌ها را در زمره مرتدین و منحرفین اسلامی شمرده است.

در دوران حکومت جمهوری اسلامی صدها مسیحی و نو کیش تحت بازجویی قرار گرفتند و زندانی شدند. چاپ کتاب مقدس مسیحیان به زبان فارسی ممنوع شد و بسیاری از نسخه‌های کتاب مقدس در کنار مواد مخدر و بطری‌های مشروب الکلی به آتش کشیده شد. خدمات کلیساها تعطیل و به خانه‌ها کشیده شد و مراسم عبادت نو مسیحیان به اقدامی زیرزمینی و خطرناک تبدیل شد.

bita kashani