e143b73c-3d2e-470f-9a3a-368c9fb28cd0_w640_r1_s 480 x 270

شمار آوارگان سوری به ۷۰۰ هزار نفر می‌رسد

e143b73c-3d2e-470f-9a3a-368c9fb28cd0_w640_r1_s 480 x 270

 

کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد که شمار آوارگان سوری که از کشور خود فرار می‌کنند، ممکن است تا پایان سال جاری میلادی به ۷۰۰هزار نفر برسد. این در حالی است که شمار کشته شدگان روز چهارشنبه در سوریه بیش از ۳۰۰ نفر اعلام شده است.از سویی دیگر، روسیه بار دیگر با هر گونه دخالت نظامی در سوریه مخالفت کرد. در مقابل تونس خواستار استقرار نیروهای حافظ صلح عربی در سوریه شد.
۷۰۰ هزار آواره
کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد روز پنجشنبه _ ششم مهرماه اعلام کرد که ممکن است تا پایان سال جاری میلادی، شمار آوارگان سوری که از خشونت‌ها در کشور خود فرار می‌کنند، به ۷۰۰هزار نفر برسد.این آمار با پیش بینی پیشین این نهاد بین المللی که شمار آورگان سوری تا پایان سال جاری میلادی را ۱۸۵هزار نفر برآورد کرده بود، تفاوت بسیار دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد شمار آوارگان سوری که تاکنون به چهار کشور همسایه سوریه گریخته‌اند را ۲۹۴ هزار نفر برآورد کرده است. کشورهای همسایه سوریه، اردن، عراق، لبنان و ترکیه هستند.این گزارش در حالی منتشر شده است که تا پایان سال جاری میلادی، حدود سه ماه بیشتر باقی نمانده است.
۳۰۰ کشته در یک روز
از سوی دیگر، دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که روز چهارشنبه، بیش از ۳۰۰ نفر در مناطق مختلف این کشور کشته شدند.روز چهارشنبه هم یکی از خونبار‌ترین روزهای سوریه در بیش از ۱۸ ماه بحران این کشور بود؛ بحرانی که با تظاهرات خیابانی علیه بشار اسد رییس جمهوری سوریه آغاز شد اما پس از آن به جنگ مسلحانه میان نیروهای دولتی و مخالفان سوق داده شد.
دیده‌بان حقوق بشر سوریه- سازمانی که مقر آن در بریتانیا است و از راه شبکه‌ای از فعالان، خشونت‌ها در سوریه را تحت نظر دارد- در گزارشی اعلام کرد که روز چهارشنبه دستکم ۵۵ نفر در مناطق حومه دمشق کشته شدند. حدود ۴۰ نفر از این افراد در شهرک ذیابیه که در جنوب شرق پایتخت قرار دارد، تیرباران شدند. به گزارش رویترز، شماری دیگر از فعالان، حادثه ذیابیه را «کشتار» توصیف کرده و می‌گویند که در آن، دستکم ۱۰۷ نفر کشته شدند. آن‌ها نیروهای وابسته به نظام بشار اسد را متهم به تیرباران این افراد می‌کنند. تصاویر ویدیویی که از حادثه شامگاه چهارشنبه ذیابیه منتشر شده است، جنازه‌های خونینی را نشان می‌دهد که کنار یکدیگر قرار داده شده و با پتو پیچانده شده‌اند. روز چهارشنبه ساختمان ستاد مشترک ارتش سوریه در دمشق نیز هدف دو انفجار و حمله نیروهای مسلح مخالفان قرار گرفت.

مخالفت روسیه با مداخله نظامی در سوریه
در همین حال، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در سخنرانی شامگاه چهارشنبه خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد که به «صلح و امنیت در خاورمیانه» اختصاص داده شده بود، بار دیگر با دخالت نظامی خارجی در سوریه مخالفت کرد.
به گزارش خبرگزاری اینترتاس، لاوروف در سخنرانی خود گفت: «ما هرگونه اعمال خشونت آمیز و هرگونه نقض حقوق بشر و قانون انسانی را از هر طرف باشد، محکوم می‌کنیم؛ چه از سوی دولت سوریه باشد چه از سوی مخالفان. مسئولیت ما در برابر ادامه خونریزی در سوریه کم نیست، کشورهایی که مخالفان بشار اسد را به نپذیرفتن آتش بس و گفت‌و‌گو تشویق می‌کنند و خواهان تسلیم شدن بدون قید و شرط نظام اسد هستند، مسئول این وضعیت هستند.» او ادامه داد: «این راه نه تنها غیر واقعی است بلکه از اعمال تروریستی که مخالفان مسلح مرتکب می‌شوند، چشم پوشی می‌کند.»
لاوروف تاکید کرد: «شکی نیست که راه حل نظامی، تهدید خطرناکی برای امنیت و صلح منطقه‌ای تشکیل می‌دهد؛ چه برسد به دخالت نظامی خارجی. به علاوه اینکه پیش بینی پیامدهای آن دشوار است. به توافق مستحکم می‌توان از راه مذاکره یافتن امتیاز دادن‌هایی که منافع همه طوایف و مجموعه‌های نژادی در سوریه را رعایت می‌کند، دست یافت.»
وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد که پایه چنین توافقی در قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و طرح شش ماده‌ای کوفی عنان که هم از سوی شورای امنیت پذیرفته شد و هم در کنفرانس گروه تماس درباره سوریه در ژنو مورد تایید قرار گرفت، موجود است. کوفی عنان فرستاده ویژه پیشین سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب به سوریه است طرحی شش ماده‌ای برای حل و فصل بحران این کشور ارائه داده بود که با موافقت طرف‌های بحران در سوریه و همچنین طرف‌های بین المللی مواجه شد. این طرح اما هیچ‌گاه اجرا نشد.آتش بس میان گروه‌های درگیر در سوریه، خروج نیروهای نظامی دولتی و خودروهای زرهی از مناطق مسکونی، رسیدن کمک‌های انسانی به نیازمندان و گفت‌و‌گو میان دولت و اپوزیسیون، از جمله مهم‌ترین بندهای طرح کوفی عنان هستند.
تونس: نیروهای حافظ صلح عربی به سوریه اعزام شود
المنصف المرزوقی، رییس جمهوری تونس، اعلام کرد که کشورش خواهان اعزام «نیروهای حافظ صلح عربی به سوریه است.
المروزقی شامگاه چهارشنبه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما حامی راه حل مسالمت آمیز برای بحران سوریه هستیم و از تمام تلاش‌ها در این زمینه حمایت می‌کنیم. در صورت لزوم باید نیروی حافظ صبح عربی برای پاسداری از صلح در سوریه، دخالت کند.»او ادامه داد: «باید در برابر این دیکتاتور خونخوار (بشار اسد) کاری انجام دهیم. ما با نیرویی مواجه هستیم که این قابلیت را دارد که برای بقا در قدرت، تمام کشور را ویران کند.»
المرزوقی در صحبتی دیگر با خبرنگاران، وضعیت در سوریه را «فاجعه بار» توصیف کرد و گفت: «متاسفانه مردم سوریه از حمایت لازم برخوردار نیستند.»پیش‌تر شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار دخالت نیروهای نظامی عربی برای پایان دادن به بحران سوریه شده بود.