farshad hoseini 178 x 246

فرشاد حسینی: از ۲ اکتبر ۲۰۱۲ از کلیه متقاضیان ویزای اروپا در سفارتخانه های اروپا در تهران انگشت نگاری بعمل میاید

farshad hoseini 178 x 246

بسیاری از سفارتخانه های اروپایی در تهران اعلامیه ای صادر کرده اند که از متقاضیان ویزا در حوزه شنگن و اروپا انگشت نگاری بعمل می آید. متقاضیان ویزا از کشورهای اروپایی در کشورهای خاورمیانه از جمله ایران، عربستان سعودی و امارات باید به همراه فرم درخواست ویزا از سفارتخانه ها انگشت نگاری شوند. اثر انگشت متقاضیان ویزا در سیستم شبکه اطلاعاتی اروپا به مدت حداقل ۵ سال باقی میماند. متقاضیان که موفق به دریافت ویزا و انگشت نگاری شوند به محض ورود در هر کشور اروپایی در همان فرودگاه چک انگشت نگاری میشوند که اولا ثابت شود این دارنده ویزا همان فرد واقعی متقضای است. ثانیا اطلاعات ورد و خروج انها در حوزه اروپا در سیستم اطلاعاتی اروپا ثبت شود. دارنده ویزا همچنین هنگام خروج از هر فرودگاه هر کشور اروپایی مجددا انگشت نگاری میشود که اطلاعات خروج او نیز ثبت شود.

شایان ذکر است این طرح از سال گذشته در شما افریقا و بطور مشخص در تونس به مرحله آزمایش گذاشت و پس از رضایتمند بودن عملکرد این سیستم از سال جاری قرار بود که برای کل کشورهای خاورماینه و از جمله ایران عراق افغانستان به اجرا در اید.اهداف اتحادیه اروپا از ایجاد شبکه انگشت نگاری برای متقاضیان ویزا از اروپا:

۱-  کنترل کامل و دقیق ورود و خروج متقاضیان ویزا در سراسر کشورهای حوزه اروپا.

۲-  کنترل اطلاعات مربوط به سوابق درخواست ویزای متقاضیان ثبت اثر انگشت برای متقاضیان ویزای اروپا خاصیت دیگری نیز برای دولت های اروپایی دارد و آن اینست که چنانچه درخواست ویزای متقاضی رد شود بار دیگر اگر از هر کشور دیگری درخواست ویزا کند مشخص میشود که قبلا از کدام کشور درخواست ویزا کرده و به چه دلیلی درخوات ویزای او رد شده بوده است.

۳-  کنترل دقیق افرادی که از طریق ویزا به اروپا ورد کرده و درخواست پناهندگی میکنند.

بعنوان مثال اگر متقاضی ویزای ایتالیا دریافت کند و وارد اسپانیا شود در فرودگاه اسپانیا انگشت نگار میشود و ورود دارنده ویزای ایتالیا به اسپانیا ثبت میشود. این فرد هر زمان و در هر کشوری درخواست پناهندگی یا اقامت کند به محض انگشت نگاری مشخص میشود که از کدام کشور و در چه تاریخی، ویزا دریافت کرده و به کدام کشورها و در چه تاریخی، سفر کرده است. و چنانچه در کشور دیگری درخواست پناهندگی کند بر اساس قانون دبلین بلافاصله او را به کشوری که صادر کننده ویزا بوده دیپورت میکنند.

 

۴-  اجرای کاملتر و دقیق تر عهد نامه دبلین که کشوری که صادر کننده ویزا برای پناهجو بود یا اولین کشوری که پناهجو بدان ورود میکنند مسئول رسیدگی به پروسه پناهندگی این افراد میباشند.

اجرای این سیستم عملا محدودیت ها و مشکلات جدی برای افرادی که از طریق ویزاهای شنگن قصد درخواست پناهندگی را دارند ایجاد میکند. اما علیرغم این این سیستم به معنی بسته شدن راههای حقوقی درخواست پناهندگی نیست. علیرغم این محدودیت ها برای امکان درخواست پناهندگی و پذیرفته شدن بعنوان پناهنده طبق قوانین اتحادیه اروپا وجود دارد. اما باید خود را به اطلاعات حقوقی مسلح کرد. متقاضیان پناهندگی این بار باید به مراتب هوشیارتر و آگاه تر نسبت به قوانین و سیاست های روز اتحادیه اروپا بوده و کاملا سنجیده  عمل کنند.

اطلاعات تکمیلی:

از تاریخ۱۳۹۱/۰۲/۲۱ منطقه خاورمیانه به شبکه VIS متصل شد. از یازدهم مهرماه امسال نیز کشورهای همسایه حاشیه خلیج فارس از جمله ایران نیز به این جمع پیوستند.

VIS سامانه ای جهت تبادل اطلاعات ویزا میان کشورهای شنگن است. مهم ترین هدف این سامانه، ایجاد سهولت در روند تقاضای ویزا و کنترل مرزهای خارجی کشورهای شنگن و همچنین ارتقاء امنیت، منجمله برای متقاضیان ویزا می باشد.

همزمان با آغاز بکار VIS  تغییراتی نیز صورت خواهد گرفت: متقاضیانی که برای نخستین بار تقاضای ویزا می کنند میبایستی شخصا برای ارائه تقاضای خود حضور داشته باشند تا اطلاعات بیومتریک آنان ثبت گردد، به این صورت که اثر ده انگشت دست و همچنین عکس آنها در محل گرفته خواهد شد. اثر انگشتان ثبت شده در سیستم  VIS می تواند تا ۵ سال برای تقاضاهای آتی ویزای شخص مزبور مورد استفاده قرار گیرد و به این ترتیب می توان تا ۵ سال از انگشت نگاری مجدد صرفنظر نمود. هنگام ورود به کشورهای شنگن نیز مسئولین کنترل مرزی می توانند جهت احراز هویت افراد به سامانه VIS رجوع نمایند.