abe-asadi

گفتگوی نشریه همبستگی با عبدالله اسدی دبیر فدراسیون پناهندگان ایرانی

abe-asadi

نشریه شماره ۵۹

همبستگی: به نظر می رسد فدراسیون در چند ماه اخیر اساسا وارد فاز دیگری از فعالیت در دفاع از حقوق پناهندگان  شده است. از این نظر لازم دانستیم به این ترتیب سئوالی را با عبدالله اسدی مطرح کنیم. سئوال این است آگر بخواهید در چند مورد خیلی کوتاه برای خوانندگان نشریه همبستگی توضیح دهید که در حال حاضر فدراسیون  با چه شرایطی و با چه حجم و میزانی از  متقاضیان پناهندگی مواجه است آن را چگونه توضیح می دهید؟

عبدالله اسدی: من هم سعی میکنم اگر چه خیلی مشکل است، کوتاه به سئوال شما پاسخ دهم ولی بهرحال خیلی سر راست به چند نکته می پردازم:

۱- بطور متوسط، روزانه ۶ نفر از ایران از طریق تلفن به فدراسیون مراجعه می کنند. این شش نفر همه میخواهند برای خروج از ایران و شرایط پناهندگی اطلاعات بگیرند. اگر بخواهید با هر نفر فقط نیم ساعت صحبت کنید باید روزانه ۳ ساعت از طریق تلفن فقط با ایران صحبت کنید. دست کم بین ۳ تا ۵ تقاضای کمک هم از طریق ایمیل در طول روز دریافت میکنیم. پاسخ به هر کدام از اینها نیز دست کم یک ساعت بطول می انجامد.

۲- از ترکیه نیز بطور متوسط  هر روز۴ تا ۵ تماس تلفنی برای مشاوره و درخواست تاییدیه داریم. هر تلفن دست کم  نیم ساعت مشاوره میخواهد و آماده کردن هر تایدیه در مجموع تا زمان ترجمه و آماده شدن، ۴ تا ۵ ساعت و شاید بیشتر به طول می انجامد.

۳- در سوئد هفته ای دو روز، هر روز ۴ ساعت را به مشاوره و راهنمائی حضوری اختصاص داده ایم که بطور متوسط هر روز ۳ تا ۵ مورد مشاوره حضوری و بیش از ۱۵ مراجعه تلفنی و یک تا دو درخواست تأئیدیه دریافت می شود. مشاوره های حضوری هر کدام دست کم، یک ساعت وقت میگیرند. علاوه بر اینها در سوئد هر هفته یک پناهجو به قصد اخراج بازداشت میشود و از فدراسیون برای جلوگیری از اخراجشان تقاضای کمک میکنند. این موضوع وقت و انرژی زیادی از مسئولین فدراسیون  میگیرد.

۴ – در مجموع از دیگر کشورهای جهان روزانه بین  ۱۰  تا ۱۵ نفر برای گرفتن راهنمائی و دخالت در پرونده های خود زنگ میزنند. مطمئن هستم که هر کدام از مسئولین کشوری و محلی فدراسیون نیز در سطح کمتری ولی به همین شکل درگیر هستند. درست است که فدراسیون امکان پاسخ به موقع به همه مراجعین را ندارد ولی واقعیت این است که فدراسیون در تغییر زندگی پناهجویان ایرانی تا این لحظه منشا اثر بوده است. این حرف را تنها من نمی زنم  این حرف مراجعه کنندگان و کسانی است که فعالیتهای فدراسیون را تعقیب میکنند.حرف کسانی است که از این طریق، خودشان و یا بستگانشان اقامت گرفته اند. وقتی که همه این کارها را در کنار هم قرار می دهیم متوجه می شویم که اینها باید کار یک اداره باشد که ۱۰- ۱۵  نفر کارمند تمام وقت و حقوق بگیر دارد و وظیفه اصلی شان هم پاسخ به مشکلاتی است که در بالا به آن اشاره شد. سازماندهی تظاهرات و شرکت در جلسات و اداره سایت و صدور اطلاعیه و انتشار نشریه همبستگی و حجم زیادی از مصاحبه و گفتگوی رادیویی و بسیاری از مسایل دیگر از وظایف روزمره و روتین کار فدراسیون به شمار می روند. در همینجا لازم است اشاره کنم که با وجود تمام کمبودهایی که در کار فدراسیون وجود دارد هر هفته به طور متوسط  شاهد پذیرش  ۳ تا ۴ نفر هستیم که خودشان اقرار می کنند بدون کمک و دخالت مستقیم فدراسیون امکان اخذ اقامت برای آنها غیر ممکن می بود.