گروهی از پناهجویان شامل ۴ نفر افغان و یک پناهجویی ایرانی در کمپ اداره مهاجرت در شهر اومئو تا روز دوشنبه ۱۳ مه در اعتصاب غذا بسر می بردند. اسامی پناهجویان اعتصابی عبارتند از علی عزیزی کلانتری، رضا رحیمی، جاوید ذولفقاری،ابوالفضل موسوی و سفر علی موسوی. اعتصاب غذای پناهجویان هنگامی صورت گرفت که اداره مهاجرت و دادگاههای مهاجرتی این کشور به درخواست پناهندگی آنها پاسخ رد داده بودند.
شرایط سخت زندگی پناهجویانی که به درخواست پناهندگی آنها پاسخ منفی داده می شود و پرونده پناهندگی شان بسته می شوداز هیچ کس پوشیده نیست. ادارات مربوط به امور پناهندگان پس از اینکه به درخواست متقاضیان پناهندگی پاسخ رد می دهند، هزینه زندگی آنها را نیز قطع می کنند و کارت شناسایی و اجازه کارشان را پس می گیرند و پرونده آنها را در اختیار پلیس مرزی قرار می دهند.چنین شرایطی است که کارد را به استخوان می رساند و پناهجویان را به مبارزه مرگ و زندگی سوق می دهد. مسئولین اداره مهاجرت سوئد از همان روز اول از اعتصاب غذای پناهجویان در کمپ شهر اومئو باخبر بودند ولی تا خبر و صحنه های دلخراش اعتصاب غذای خشک پناهجویان را در رسانه های سوئد ندیدند و صدای اعتراض مردم را نشنیدند خبری از آنها نپرسیدند. ولی بالاخره روز دوشنبه ۱۳ ماه مه مقامات اداره مهاجرت و پلیس به ملاقات اعتصابیون رفتند و آنها را به بیمارستان منتقل کردند. پس از پایان معاینه و مداوا آنها را از بیمارستان مرخص کردند و به این شکل به اعتصاب غذای خود پایان دادند. در همین رابطه قرار است روز پنجشنبه ۱۶ ماه مه اداره مهاجرت با آنها گفتگو کند. نمی توان به طور دقیق نتایج این جلسه را توضیح داد ولی بعدازظهر روز چهارشنبه ۱۵ ماه مه بهنام آزاد و عبدالله اسدی در نشست یک ساعته ای با پناهجویان اعتصابی جوانب مختلف این جلسه را مورد تحلیل بررسی قرار دادند و توجه پناهجویان را به نکات مهم سئوالات احتمالی اداره مهاجرت و نحوه پاسخ به آنها جلب کردند.
گروه دیگری از پناهجویان افغان که تعدادشان به حدود ۹۰ نفر می رسید در شهر بودن در شمال سوئد به مدت ۲۶ روزدست به تحصن زده و خواستار لغو حکم اخراج و صدور اجازه اقامت شده بودند. این پناهجویان نیز روز دوشنبه پس از تظاهرات بزرگی که در حمایت از خواسته های آنها صورت گرفت به تحصن خود پایان دادند. تعدادی دیگر از پناهجویان در شهر یوله نیز به اعتصاب غذا دست زده اند که تا هنگام صدور این اطلاعیه همچنان ادامه دارد.
تلاش فدراسیون این است که این وضعیت را توضیح دهد و توجه افکار عمومی را به آنچه که به پناهجویان در سوئد می گذرد جلب کند. مشکلات این پناهجویان واقعی است و این واقعه باید از جانب وجدانهای آگاه مورد اعتراض قرار گیرد و دولت سوئد باید بخاطر نقض حقوق پناهندگان محکوم گردد. اخبار و گزارشات روزانه نشان می دهد که افغانستان همچنان جز ناامن ترین کشورهای جهان برای شهروندان آن کشور به شمار می رود.جنگ های قومی و مذهبی و انفجارات پیاپی و کارگذاشتن بمب در مناطق مسکونی مردم و به آتش کشیدن مدارس از یک طرف، از طرف دیگر فقر و بیکاری و کمبود امکانات بهداشتی و درمانی، امکانات رفاهی و عمرانی همچنان دلیل اصلی آوارگی مردم افغانستان را تشکیل می دهد.
فدراسیون از همه سازمانها و نهادهای بشردوست و مدافع حقوق پناهندگان و از همه مردم سوئد و افغانها و ایرانیان مقیم این کشور می خواهد که از خواسته ها و مطالبات پناهجویان اعتصابی و متحصن حمایت کنند و آنها را در حلقه محبت خود بگیرند.در عین حال فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی از دیگر پناهجویان اعتصابی می خواهد که برای ممانعت از آسیب جسمی بیشتر و حفظ سلامتی خود به اعتصاب غذای خود پایان دهند.
همبستگی، فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی
۱۵ ماه مه ۲۰۱۳