چند خبر کوتاه

محمد نوری درگذشت 

 

محمدنوری، ازخوانندگان سرشناس ایران، پس از تحمل حدود یک سال بیماری شدید خونی، شنبه شب در بیمارستانی در تهران درگذشت. او متولد دی ماه ۱۳۰۸، آموزش دیده ی تئاتر، زبان انگلیسی و خوانندگی بود و درموسیقی ایران جایگاه ویژه ای برای خود ایجادکرده بود. از او ترانه های خاطره انگیز زیادی به جامانده است.
او در سال ۱۹۹۲ سفری به سوئد داشت و در شهرهای استکهلم و یوتبوری کنسرت هایی اجراکرد که بااستقبال زیادی روبروشدند. درجریان این سفر، زینت هاشمی با او گفتگویی انجام داد. او دراین گفتگو ازجمله به اهمیت دادن به محتوای اشعار بیش از آهنگ ترانه هایش و نیز استفاده از اشعار شاعران نوپرداز ایران اشاره کرد. او، دلیل خواندن ترانه هایی با شعرهای نیمایوشیج را نیز چنین عنوان کرد.

کاهش شمار متقاضیان پناهندگی

اداره کل امورمهاجرت تخمین می زند که شمار متقاضیان پناهندگی در سال جاری از از آنچه که در ماه مه پیش بینی شده بود، کمترشود و به جای ۳۱۰۰۰ نفر به ۲۹۰۰۰ نفر برسد. شمارمتقاضیان پناهندگی برای سال آینده نیز ۲۸۰۰۰ نفر تخمین زده می شود. یکی از دلایل این کاهش، به گزارش اداره کل امورمهاجرت، عدم افزایش پناهندگی سومالیایی ها به میزانی ست که پیش ازاین انجام می شد

به نقل از سایت رادیو پژواک

 

کوتاه شدن زمان انتظار برای پناهجویان در سوئد

زمان انتظار پناهجویان برای دریافت پاسخ از اداره کل امور مهاجرت کاهش یافته است. این مدت در شش ماهه ی اول سال جاری بطورمتوسط به چهار ماه و نیم رسید که کوتاه ترین زمان در طول ۲۰ سال گذشته محسوب می شود.
متوسط زمان انتظار پناهجویان درسال گذشته کمی بیشتر از شش ماه و نیم بود. متوسط زمان رسیدگی به پرونده ها نیزسه ماه و نیم و کوتاه ترین زمان از سال ۱۹۹۰ تاکنون اعلام شده است. همزمان برشمارمتقاضیان پناهندگی افزوده شده است. درشش ماهه ی اول سال جاری ۳۶ درصد بیش از مدت زمان مشابه درسال گذشته، پناهجویان از سوئد درخواست پناهندگی کردند.
درسال جاری حدود ۱۴۰۰۰ درخواست پناهندگی به اداره کل امورمهاجرت داده شده است و با احتساب پاسخ های منفی و یا اجرای پیمان دوبلین که پناهجو به اولین کشوراتحادیه اروپا که به آن واردشده، بازگردانده شده، به ۴۱ درصد درخواست ها پاسخ مثبت داده شده است.
بیشترین پناهجویان ازکشورهای سومالی، صربستان، عراق، افغانستان و اریتره هستند. بیشترین پناهجویانی نیز که پاسخ مثبت دریافت کرده اند به این میزان است: سومالیایی ها۷۰ درصد، اریتره ای ها  ۶۰ درصد، افغان ها ۵۷ درصد، عراقی ها ۳۸ درصد و صرب ها تنها ۲ درصد.

محمدعقیلی

به نقل از سایت رادیو پژواک

 

سرگردانی صدها هزار کودک پناهنده افغان در ایران

یک فعال حقوق کودک با اشاره به لزوم استفاده ایران از کمک‌های بین‌الملل جهت سر و سامان دادن به کودکان پناهنده در کشور گفت: «۴۰۰ هزار کودک پناهنده افغان در کشور در معرض آسیب هستند و به حداقل امکانات حمایتی در ایران دسترسی ندارند.»
اکرم خاتم در گفت‌وگو با ایلنا با اعلام اینکه یک دسته از پناهندگان افغانی از سال ۷۲ مورد آمایش قرار گرفتند و در مورد عده‌ای نیز اطلاعاتی وجود ندارد گفت: «حدود یک میلیون پناهنده افغان در خانوار تعریف می‌شوند و درک قانونی دارند، حدود ۱۴۰ هزار نفر از مهاجران قانونی نیز کارگری می‌کنند.»او افزود: «جمعیتی بالغ بر ۵۱ تا ۲ میلیون نفر نیز به صورت غیرقانونی وارد کشور شده و فاقد مدرک قانونی هستند که با محاسبه نرخ رشد جمعیت پناه‌جویان قانونی و توجه به سرشماری افغانستان مشخص می‌شود که به دلیل بالا بودن نرخ زاد و ولد میان آنها در حال‌حاضر باید حدود ۴۰۰ هزار کودک در کشور وجود داشته باشد که در تهران سرگردان هستند.»خاتم گفت: «اگر دوران کودکی به عنوان طلایی‌ترین دوران زندگی هر بشر به حساب آید، ۴۰۰ هزار کودک در بدترین شرایط زندگی کرده و مشکلات کودک‌آزاری، سوء تغذیه، بیماری و سایر معضلات در میان آنها وجود دارد.»این فعال حقوق کودکان افزود: «اغلب این کودکان دچار بیماری و سوء‌استفاده‌های شدیدی می‌شوند که رسانه‌ها مطلع نبوده و هرگز فاش نمی‌شوند حتی هیچ‌گونه آماری هم در مورد آسیب‌های وارد شده به این کودکان وجود ندارد.»
 

 

مشکلات ناشی از پیمان دوبلین برای پناهجویان

محمود فاطمی و همسر او ناهید آذری و فرزندشان پرستو فاطمی از جمله ایرانیانی هستند که به دنبال حوادث بعد از انتخابات سال گذشته به سوئد پناهنده شده اند. اما پرونده ی آن ها به دلیل مغایرت با قوانین موسوم به دوبلین، با مشکلاتی مواجه شده است.
بنا بر مقررات دوبلین، پناهجویانی که به یک کشور اروپائی وارد می شوند باید در همان کشور تقاضای پناهندگی کنند
اعضا خانواده ی فاطمی عنوان می کنند که آن ها با کمک قاچاقچی به سوئد آمدند و نمی دانستند که قاچاقچی بلیط سوئد را برای آن ها  از طریق ویزای ایتالیا گرفته است . در حالی که آن ها تنها ویزای ایتالیا را داشتند بدون آنکه در مسیر خود در آن جا توقفی داشته باشند. پدر خانواده عنوان می کند که علیرغم سفارش قاچاقچی برای پاره کردن پاسپورت و مدارک ورود به کشور ، برای نشان دادن صداقت خود ، از این کار خودداری کرده و همه ی مدارک را هنگام ورود به پلیس سوئد  تحویل داده است. بعد از بلاتکلیفی چند ماهه ی خانواده در سوئد و مراجعه ی مکرر آنها  برای رسیدگی زودتر به پرونده شان ، پلیس به آپارتمان خانواده وارد شده و ناهید آذری و برادرش حمید آذری را که او نیز تقاضای  پناهندگی در سوئد را کرده بود، بازداشت کردند.
برخورد پلیس با خانواده، برای ناهید آذری ، محمود فاطمی و دخترشان پرستو فاطمی بسیار غیر منتظره بود.

Daniel Ahl  مشاور حقوقی خانواده از دفتر وکلات یورگن فریسک، ضمن انتقاد به قوانین دوبلین  اظهار امیدواری می کند که تغییراتی در این مقررات پیش آید . او می گوید تمام  تلاشش را می کند که بتواند برای موکلانش اجازه ی اقامت دریافت کند.
دانیا ال  می گوید که اداره ی مهاجرت عنوان می کند که مقامات ایتالیا سفر موکلان مرا به این کشور تائید کرده اند این در حالیست که آنها با ایتالیا ارتباطی نداشته اند و این قاچاقچی بوده  که در این مورد تقلب کرده است.

دانیل آل می گوید که هیچگونه رابطه ای میان موکلان او و ایتالیا وجود ندارد این اداره ی مهاجرت است که تلاش می کند در این رابطه مسئولیت را به گردن این خانواده بیاندازد. وی با توجه به شرایط نامتعادل ایران این گونه برخورد با خانواده ی فاطمی را نادرست و سلب مسئولیت از خود عنوان می کند.
دانیل آل می گوید که مسئله فقط حقوقی نیست بلکه اخلاقی نیز هست. او متلاشی کردن اعضا  خانواده ای را که علیرغم تلاش های زیادی برای کشورشان، مجبور به ترک آن شده اند نادرست می خواند .
او فراموش کردن پرنسیب های گذشته هنگام استناد به  قانون دوبلین را مورد انتقاد قرار می دهد.
دانیل ال در پاسخ به این سئوال که آیا سابقه داشته است که پناهجویانی که به نوعی در ارتباط با  قوانین دوبلین مشکل داشته اند اجازه ی اقامت دریافت کنند، این امر را بسیار نادر می داند . او بطور کل قوانین پناهندگی دابلین را نادرست و بازی قدرتمندان با پناهجویان می خواند.

 

 

 

 

۶ هزار پناهجوی ایرانی در ترکیه، منتظر پذیرش از یک کشور ثالث  

 

 

  Move

حدود ۶ هزار پناهجوی ایرانی در ترکیه، همچنان منتظر پذیرفته شدن از سوی یک کشور ثالث‌اند، که بین ۳ تا ۴ هزار تن آنان، پس از ناآرامی انتخابات ریاست جمهوری، به این کشور گریخته‌اند.

به گزارش شبکه خبر مسیحیان فارسی زبان به نقل از شهرزاد، اشپیگل آنلاین با بیان این مطلب نوشت، به نقل از مسئول اتحادیه همبستگی با پناهندگان ایرانی در ترکیه، اکثر پناهندگان پس از انتخابات به ترکیه را دانشجویان و روزنامه‌نگاران تشکیل می‌دهند و همچنان تحت تهدید مأموران امنیتی و اطلاعاتی رژیم جمهوری اسلامی هستند.

به گزارش ایران آکتوئل، اکثر این پناهندگان با حداقل امکانات و گاه تنها با لباسی که برتن داشتند از ایران گریخته‌اند.

آن‌ها مدت‌هاست که منتظر پذیرش از سوی کشورهای اروپایی هستند، چرا که ترکیه فاقد قانونی برای پذیرش پناهندگی غیر اروپائیان است.

یکی از کارکنان نهاد “پرو آزول” در شهر اسن آلمان گفت، راه چاره این است که ایرانیان فعال در حقوق بشر، در هر شهر اروپایی که هستند، باید با مراجعه به یکی از فراکسیون‌های احزاب در شوراهای شهر، آن‌ها را قانع کنند که تقاضایی رسمی را در نشست شورا مبنی بر پذیرش گروهی از پناهندگان را مطرح سازند، کما این که شورای شهر دوسلدورف آلمان به تقاضای دو فراکسیون سوسیال دمکرات و سبزها، ۵۰ تن از پناهجویان ایرانی منتظر در ترکیه را به اتفاق آرا تصویب کرد.

سازمان کمک به پناهجویان سازمان ملل، تنها زمانی می‌تواند به پناهجویان برای خروج از شرایط ناگوار در ترکیه کمک کند، که آن‌ها از سوی کشور ثالثی پذیرفته شوند

 

 

 

کندی در پیشرفت نظام پناهندگی اتحادیه اروپا

 

تلاش های اتحادیه اروپا برای ایجاد یک نظام مشترک پناهنده پذیری به کندی پیش می رود. این نظام قراراست ازسال ۲۰۱۲ در تمام کشورهای این اتحادیه به اجرادرآید، اما مذاکرات پیرامون آن هنوز به نتیجه ای نرسیده است.   سسیلیا مالمستروم، مسئول امورمهاجرت و پناهندگی در کمیسیون اتحادیه اروپا، وضعیت پیش آمده را دشوار توصیف می کند. او به وجود اختلاف نظرهایی میان برخی از کشورهای عضو اشاره می کند و می گوید که وضعیت می تواند دشوارتر شود. بااین حال او باتوجه به خواستی که برای پیشبرد این مسئله وجوددارد، اظهارامیدواری می کند که مذاکرات دراین مورد تا پاییزبه نتیجه برسد.

 

 

یکی از دشوارترین مسائل درمذاکرات، دورشدن از مبناهای تعیین شده درمورد درخواست پناهندگی دراولین کشور دراتحادیه اروپا ست که پناهجو به آن واردمی شود.

   توبیاس بیلستروم، وزیرامورمهاجرت دراین مورد می گوید که دشواری دراین است که بتوان دکمه ی توقف را برای بازگرداندن پناهنده ای از کشوری دراتحادیه به کشوراولی که به آن واردشده و باید در آنجا به درخواستش رسیدگی شود، فشارداد. او می گوید که دررابطه با این موضوع و کشورهایی مانند یونان و مالت، مذاکراتی درسوئد انجام شده است.

 

 

 بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا خواستار بازگرداندن پناهجویان خود به کشورهای دیگرهستند، اما سوئد می خواهد دیواری بلند دربرابراین گونه موقعیت ها ایجادکند.

به گفته ی وزیرامورمهاجرت، توبیاس بیلستروم تنها باید درشرایط واقعا ضروری چنین امری روی دهد. او می گوید که درشرایط کنونی تعداد زیادی پناهجو درمدت زمانی محدود به یک کشوروارد می شوند. او به این امر نیز اشاره می کند که پرسش اصلی درمورد چگونگی کارکرد این سیستم و متناسب شدن آن با نیازها و خواسته های کشورهای عضو، درصورت تصویب طرح، کماکان بی پاسخ مانده است.

 

 

محمدعقیلی

 

 

کنترل وضعیت پرونده از طریق وب سایت اداره مهاجرت
 
استکهلمیان – چنانچه از دسته افرادی هستید که تقاضای ویزای دانشجویی و یا ویزای کاری تسلیم اداره مهاجرت سوئد کرده اید از این پس می توانید با مراجعه به صفحه ویژه ای بر روی اینترنت و وارد کرد شماره پرونده خود از وضعیت فعلی آن باخبر شوید.
 
 شماره پرونده های فوق در نزد اداره مهاجرت سوئد عددی است که با رقم ۹ و یا ۱۱ شروع می شود.
 
 اطلاعات وضعیت پرونده تنها در مورد پرونده هایی ارائه می گردد که در ۱۴ روز گذشته مورد بررسی قرار گرفته اند. وضعیت پرونده ها بصورت روزانه به روز می شود.
 
 لینک مربوطه

http://www.migrationsverket.se/info/2306_en.html

 

آلمان به ۵۰ تن از معترضان انتخاباتی ایران پناهندگی می دهد

دولت آلمان می گوید به ۵۰ تن از مخالفان دولت ایران که در تظاهرات پس ازانتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده اند، پناهندگی می دهد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک سخنگوی وزرات کشور آلمان گفته است، ۱۲ تن از این ۵۰ نفر به آلمان آمده اند و یک نفر دیگر در روزهای آینده وارد خواهد شد.

به گفته سخنگوی مذکور، بقیه متقاضیان پناهندگی ایرانی در ترکیه به سر می برند و آلمان در حال بررسی پرونده آنهاست.