abe

یک سئوال از عبدالله اسدی در مورد معرفی بیشتر فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی

abe

همبستگی: شما اگر بخواهید خیلی کوتاه این سازمان را به یک متقاضی پناهندگی معرفی کنید آن را چگونه  توضیح می دهید.  آیا فکر می کنید پیوستن آنها به فدراسیون یکی از ضروریات زندگی  آنهاست؟    

عبدالله اسدی: ببینید فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی که من در آن فعالیت می کنم اساسا برای دفاع از حقوق انسانی کسانی تشکیل شده است که از ۳۴ سال پیش تا به امروز بدلیل اختناق سیاسی و شرایط غیرقابل تحمل اجتماعی  دسته دسته با هدف دسترسی به یک زندگی بهتر و حفظ جان و آزادی خود از ایران خارج می شوند.فدراسیون برای کمک به ایجاد تغییر در زندگی آنها درست شده است. پناهجویانی که هنگام درخواست پناهندگی در کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و در کشورهای غربی دارای کمترین اطلاعات در مورد روند پناهندگی خود نیستند و نمی دانند در پروسه پناهندگی چه بلای برسرشان میاید.فدراسیون چراغ راهنمای آنهاست و به آنها راه رسیدن به یک زندگی بهتررا نشان می دهد. آنها را با حق و حقوق پناهندگی آشنا می کند و چگونگی دسترسی به حق پناهندگی  را برای پناهجویان توضیح می دهد و آنها را به مبارزه و راه و روش درست برای گرفتن حق و حقوق خود دعوت می کند. 

فدراسیون ۲۵ سال پیش با هدف کمک به مردمانی تشکیل شد که کرور کرور از ترس جان و زندگیشان از ایران خارج می شدند و راهی کشورهای همجوار ایران و کشورهای غربی می شدند. فدراسیون پناهجویان را با قانون و مقررات پناهندگی آشنا می کند و به ظرف بسیار مهم مبارزه آنها تبدیل شده است. از آن موقع تا به امروز از حق پناهندگی پناهجویان بدون در نظر گرفتن باور سیاسی و تعلقات مذهبی و ملی و جنسی و نژادی، از حق برخورداری آنها از امنیت و آسایششان بعنوان انسان بدون هیچ چشم داشتی دفاع کرده است. جلوی اخراج آنها را می گیرد، در دفاع از پرونده فردی بسیاری از پناهجویان که استیناف می خورند به ادارات پناهندگی و وزارتخانه ها نامه می نویسد، علیه سختگیری دولتها و عدم پذیرش پناهجویان کمپین سازمان می دهد، تظاهرات و تحصن و اعتراضات خیابانی سازماندهی می کند،اطلاعیه صادر می کند، به پناهجویان مشاوره حقوقی می دهد، در میان وکلای پناهندگی بهترین ها را به پناهجویان معرفی و توصیه می کند.

پناهجویانی که از ابتدا در کنار فدراسیون قرار می گیرند و از توصیه ها و رهنمودهای این سازمان استفاده می کنند هم زودتر وارد جامعه می شوند و هم بدلیل روابط وسیعی که فدراسیون در هر شهر و کشوری که بوجود اورده است کار پیدا می کنند، خونه پیدا می کنند و شاید مهمتر از همه با پناهجویان هم وطن و همشهری خود آشنا می شوند و از تجربیات زیادی که برای اداره زندگی خود بدست آورده اند استفاده می کنند.از این طریق تجربه کسب می کنند و یاد می گیرند که در کجا به کلاس زبان بروند. شماره تلفن رد و بدل می کنند، خبرجلسات و اعتراضات و تحولات جدید پناهندگی را به هم خبر می دهند.از این طریق از سیاست و قوانین و مقررات جدید پناهندگی با خبر می شوند، پناهجویان جدید را با مسئولین و دفاتر و پاتوق های  فدراسیون آشنا می کنند.در کنار فدراسیون یاد می گیرند چگونه مبارزه کنند و از کجا باید شروع کنند. در کنار فدراسیون با سایت و نشریه همبستگی آشنا می شوند که تازه متوجه می شوند با چه امکاناتی آشنا می شوند و چه تسهیلات و خدماتی را بدست میاورند.

پناهندگان وقتی که در کنار فدراسیون قرار می گیرند تازه متوجه می شوند که تعداد زیادی از همان پناهجویان که از قبل با فدراسیون آشنا شده اند عکس و مطالب و نوشته ها و داستانهای زندگیشان در سایت فدراسیون و نشریه همبستگی منتشر می شود و این نشریه به یک ابزار تعیین کننده مبارزه پناهجویان تبدیل شده است. در کنار فدراسیون قرار گرفتن یعنی دست رسی پناهجویان به مهمترین اطلاعات پناهندگی و شرکت در جلسات هفتگی و قرار گرفتن در رئس مبارزه سازمان یافته و متشکل. پناهجویان در آشنائی با فدراسیون متوجه می شوند که این امکان برای آنها نیز فراهم می شود که به عضویت این نهاد مدافع حقوق خودشان در بیایند تا اتحاد و انسجام بیشتری به کار و فعالیت خود بدهند. برای عضویت هرفرد در فدراسیون تنها مخالفتشان با جمهوری اسلامی و پرداخت ۲۰۰ کرون سوئد بابت حق عضویت به طور سالانه کافی است.

فدراسیون سازمانی است که مبارزه پناهجویان را به مبارزه جنبش و جریاناتی در همان کشور محل تقاضای پناهندگی خود پیوند و از خواسته ها و مطالبات پناهجویان و فراهم کردن یک شرایط انسانیتر برای آنها مبارزه می کند. بنا به همین دلایلی که برشمردم همه پناهجویان را در هر جای دنیا که هستند به عضویت و فعالیت در فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی دعوت می کنیم.