چند خبر پناهندگی

از سرنوشت ۴۹۴ کودک، خبری در دست نیست!

از سرنوشت ۴۹۴ کودک از ۶۶۰ کودکی که تا نیمه اول سال جارى (تا ماه ژوئن) توسط اداره‌ی مهاجرت سوئد به عنوان گم شده ثبت و اعلام شده بودند، هنوز خبری در دست نیست.
این خبر در مورد کودکان زیر ۱۸ سال تنهای پناهجوست، اما شامل کسانى که تقاضای اجازه اقامت بواسطه‌ی پیوند خانوادگی در سوئد کرده یا در ارتباط با کسانى که در سوئد اقامت داشته و پیش‌تر خود را بعنوان سرپرست یا بستگان این کودکان معرفی کرده‌بوده‌اند، نیز می‌شود.

در یک مقاله‌ی مشترک که توسط هلنا کارلنHelena Karlén  رئیس سازمان غیردولتی ECPATانجمن فعالیت علیه پورنوگرافى کودکان و قاچاق انسان و کاتارینا مولین Katarina Mohlin  دبیر بخش ارتباطات سازمان بیمه‌ی ایف IF در روزنامه‌ی داگنز نیهتر Dagens Nyheter منتشر شده است، از مقامات اداره‌ی کل امور مهاجرت، اداره‌ی امور اجتماعی و پلیس در بکارگرفتن رویکردی جامع در جلوگیری از ناپدید شدن کودکان را خواستار شده است.
نویسندگان این مقاله با اشاره به امکان استفاده از آزمایش دی ان ای DNA-analys در مورد پناهندگانی که سوء ظن وجود دارد، استفاده شود. در حال حاضر این امکان تنها در موارد مربوط به اجازه اقامت بر اساس پیوند خانوادگی مجاز است و نه موارد پناهجویی.

تظاهرات پناهندگان و پناهجویان ایرانی در شهر اربیل عراق

بنا به خبر دریافتی روز چهارشنبه ۲۷ مردادماه بیش از ۲۵۰ پناهنده ایرانی ساکن استان های سلیمانیه و اربیل (هولیر) کردستان عراق در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولین کمیساریای پناهندگان سازمان ملل به درخواست هایشان اقدام به برگزاری تظاهرات در مقابل دفتر این سازمان در شهر اربیل نمودند.

شرکت کنندگان در این تظاهرات اعتراضی که در واکنش به عدم توجه مقامات سازمان ملل به وضعیت پناهندگان و پناهجویان سیاسی کردستان ایران ساکن کردستان عراق صورت پذیرفت، قطعنامه ای به قرار ذیل مشتمل بر ۶ بند را تنظیم و به اطلاع نماینده سازمان ملل که برای گفتگو با نمایندگان پناهندگان و پناهجویان در محل حاضر شده بود، رساندند.

۱- اقدام جهت اعزام کلیه پناهندگانی که از سوی سازمان ملل پناهنده شناخته شده اند و برای سال های متمادی در کردستان عراق به سر می برند.

۲- برگزاری مصاحبه دوم کلیه پناهندگان و اقدام جهت اعزام آنان به کشور ثالث.

۳- تامین مالی کلیه پناهندگان تا لحظه اعزام به کشور ثالث.

۴- معالجه کلیه پناهندگان در داخل عراق و یا خارج از این کشور توسط سازمان ملل که طی مدت حضور در کردستان عراق بیمار شده اند.

۵- حفظ امنیت کلیه پناهندگان سیاسی از سوی سازمان ملل.

۶- ایجاد امکان دیدار و گفتگو هر دو هفته یکبار پناهندگان با مقامات سازمان ملل در خصوص مشکلات و مسائلی که با آن دست به گریبان هستند.

در پایان مقامات محلی سازمان ملل قول دادند که خواست های پناهندگان را به اطلاع مقامات ارشد این سازمان خواهند رساند. حاضرین در این تظاهرات اعلام کردند در صورتی که به خواست های آنان رسیدگی نگردد مجددا دست به تجمع و اعتراض در دو استان سلیمانیه و هولیر خواهند زد. (پارس دیلی نیوز)

دیپلمات سابق ایران از فنلاند درخواست پناهندگی میکند

حسین علیزاده، دیپلمات سفارت ایران در هلسینکی، که هفته گذشته از مقام خود استعفا داده بود، روز دوشنبه اعلام کرد که از فنلاند درخواست پناهندگی می‌کند.وی که رایزن سوم سفارت ایران در فنلاند و معاون سرپرست نمایندگی ایران در این کشور بوده است، به خبرنگاران گفته است به این دلیل استعفا داده که نمی‌خواسته «تقلب» در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ را بپذیرد.

آقای علیزاده می‌گوید: “من به ایران باز نمی‌گردم چرا که با مجازات روبه‌رو خواهم شد. من به عنوان یک فعال سیاسی در خارج می‌مانم”. وی افزوده است که قرار است که درخواست پناهندگی خود را به دولت فنلاند ارائه کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، سفارت ایران در هلسینکی حاضر نشده است تا درباره درخواست پناهندگی این دیپلمات ایرانی اظهار نظر کند.

حسین علیزاده دومین دیپلمات ایرانی در اروپاست که مى‌گوید در اعتراض به نتیجه انتخابات دهم ریاست جمهورى از مقام خود کناره‌گیری کرده است.  هفتم ژانویه گذشته نیز محمدرضا حیدری، کنسول ایران در نروژ از سمت خود استعفا داد و از این کشور درخواست پناهندگی کرد.

کناره‌گیری «اعتراض‌آمیز» حسین علیزاده از سفارت ایران در فنلاند با واکنش سخنگوى وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روبه‌رو شد که گفته بود: “مأموریت علیزاده ۲۹ مرداد ماه خاتمه یافته و وی درخواست کرده تا پایان امتحانات فرزندانش در هلسینکی بماند.” این اظهارات واکنش آقای علیزاده را به دنبال داشت و وی در گفت‌وگو با رادیو فردا سخنان رامین مهمانپرست را رد کرد.

وی گفت: “من نه نفر اول هستم نه مطمئن باشید که نفر آخر هستم. اصلاً شما فرض کنید که حرکت ما از غرض ‌ورزی شخصی است. ما می‌خواهیم در اروپا متمتع شویم و صفا کنیم. اما آقای مهمانپرست من از درد ملت می‌گویم. مغولان اگر با ما این کار را کردند، مغول بودند”. آقای علیزاده پیشتر در گفت ‌وگو با خبرگزاری فرانسه با حمله به دولت احمدی‌نژاد گفته بود: “او یک خطر عظیم برای همگان است. او نه تنها برای جهان و منطقه بلکه برای ایرانیان خطرناک است”.

کاردار موقت پیشین سفارت جمهوری اسلامی در فنلاند، متأهل و دارای سه فرزند است و سابقه ۲۱ سال کار در وزارت امور خارجه ایران را دارد. وی مدتی نیز در نمایندگی‌های ایران در بلغارستان و مصر انجام وظیفه کرده ‌است.

یک دیپلمات دیگر رژیم در اروپا به مردم پیوست (بلژیک)

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک دیپلمات سفارت جمهوری اسلامی در بروکسل پایتخت بلژیک به غرب پناهنده شده است. وی فرزاد فرهنگیان نام دارد و وابسته مطبوعاتی سفارت جمهوری اسلامی در بروکسل بوده است. پناهنده شدن این دیپلمات رژیم تهران به غرب دو روز پس از جدا شدن یک دیپلمات دیگر جمهوری اسلامی در فنلاند صورت می گیرد.

بدنبال انتخابات ژوئن ۲۰۰۹ و رویدادهای پس از آن تا کنون چندین تن از دیپلماتهای جمهوری اسلامی بویژه در اروپا و آسیا از این رژیم جدا شده و به جنبش اعتراضی مردم ایران پیوسته اند. اکثر این دیپلماتها از کشورهای اروپایی تقاضای پناهندگی سیاسی کرده اند.

نماینده خامنه ای: فوتبال حرام است/ورزشکاران پناهنده نشوند

ایلنا: نماینده ولی فقیه وامام جمعه کاشان گفت : برای کشور ما مایه ننگ است که وقتی که بعضی ازتیم های ورزشی ما برای شرکت درمسابقات بین المللی به کشورهای دیگر می روند و از بعضی تپه ها می گذرند به آن کشور پناهنده می شوند

آیت الله نمازی ، نماینده ولی فقیه وامام جمعه کاشان درمراسم تجلیل از بازیکنان تیم والیبال بارینچ اسانس کاشان که با حضورهوشنگ عشایری مدیرکل راه وترابری ورئیس هیئت والیبال استان اصفهان ،حیدریان معاون مدیرکل ورئیس اداره تربیت بدنی کاشان ،معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری ویژه کاشان ،سرپرستان هیئت های ورزشی ومسئولین شهرستان کاشان درمحل سالن طلائیه سپاه صاحب الزمان کاشان برگزارشد ‏، ابراز تاسف کرد که چرا برخی ورزشکاران ایرانی به کشورهای خارجی پناهنده می شوند.
به گزارش ایلنا در کاشان ، نمازی طی سخنانی گفت : در نظام جمهوری اسلامی ایران ودیگر نظام های سیاسی دنیا ما یک فرق ویک مغایرات اساسی داریم و آن این است که نظام ما مبتنی بر “توحید” است .
امام جمعه کاشان با اشاره به اینکه اقتصاد ما وعلمی که می آموزیم دردنیا باید طوری باشد که انسان را به خدا نزدیک کند خاطرنشان کرد: “علمی که انسان را به خدا نزدیک نکند هیچ ارزشی ندارد.” عضو خبرگان رهبری ورزش را مقدمه ای دانست که برای سلامت جسم ورزش یک کار مقدماتی است و کما اینکه علم هم مقدمه ای است دررسیدن به خدا می باشد یاد آوری نمود: یک ورزشکارایرانی درنظام اسلامی باید ورزشش همانند اقتصاد، علم، ارتش، و پیروزی بانوان وجوانان در صحنه های بیت المللی برای دنیا پیام آور وانقلابی باشد.

 
آیت الله نمازی با تاکید بربه اینکه یک ورزشکارایرانی باید درسکوی ورزش درجهت ترویج دین اسلام فعالیت کند خاطرنشان کرد: هنر ورزشکار ومدیران وسرپرستان ومربیان ورزشی کشورجمهوری اسلامی ایران دراین است که بتوانند ورزش را با محتوای توحیدی آن آموزش وترویج دهند کما اینکه با مراجعه یک ورزشکاربا محتوای توحیدی درصحنه بین المللی باعث خواهد شد که عده ای تحت تاثیررفتارش قرارگیرند ومسلمان شوند،همانند یک خانم استرالیایی که دربازی فوتبال ایران با این کشورتحت تاثیر قرارگرفت ومسلمان شد.

امام جمعه کاشان با بیان اینکه کشورما یک کشور انقلابی است نه یک قدرت عادی تصریح کرد: همه چیز ما باید درراستای رسیدن به هدف اصلی که توحید می باشد جهت داده شود . وی سرپرستان مربیان ومدیران ورزش را به رعایت دوچیز درورزش توصیه نمود وخاطرنشان کرد: ورزش باید ازنگاه فقه و اخلاق ورزشی مورد توجه جدی قرارگیرد وفوتبالی که درآن پای همدیگر را به عمد بشکنند حرام است ودرنظام جمهوری اسلامی ایران باید جای خود را دراین دوچیز که فقه واخلاق ورزشی است عوض وگنجانده شود.
عضو خبرگان رهبری با تکید براینکه ورزشکار ما از نظر معرفتی باید به جایی برسد که جاذبه های دنیا درنگاه او خیره کننده نباشد، افزود: برای کشور ما مایه ننگ است که بعضی ازتیم های ورزشی ما وقتی برای شرکت درمسابقات بین اللمللی به کشورهای دیگر می روند و از بعضی تپه ها می گذرند به آن کشور پناهنده می شوند .

تغییر در رویه‌قضایی اخراج پناهجویان

اداره‌ى کل امور مهاجرت Migrationsverket

ادارهى کل امور مهاجرت سوئد در سال ۲۰۰۸ تصمیم گرفت که کودکان پناهجوی تنها را به یونان اخراج نکند و پروندهی این پناهجویان در سوئد بررسی شود. به رئیس دادگاه ادارهی کل امور مهاجرت، مشکل، روند پناهندهپذیری یونان نبوده است، بلکه دلیل عدم اخراج کودکان این بوده است که با کودکان بر خلاف کنوانسیونهاى بینالمللى رفتار میشده.

دادگاه مهاجرت مالمو اخیراً از بازگرداندن دو پناهجوی بزرگسال و سه کودک به یونان خودداری کرده است.
دادگاه امور مهاجرت در مالمو روند پناهنده‌پذیری در یونان را غیر قابل قبول دانست. دیروز این دادگاه تصمیم گرفت که برخلاف پیمان دابلین عمل کرده و ۵ پناهجویی را که در یونان بعنوان اولین کشور تقاضای پناهندگی کرده و ثبت شده بودند را به این کشور بازپس نفرستد. در حال حاظر و برای مدت زمانی نامشخص، این افراد اجازه خواهند داشت که در سوئد اقامت داشته باشند.
بنابه گفته‌ی مارتین آلتن‌هامار Martin Altenhammar قاضی دادگاه بدوی، کمبودهای بزرگی در روند پناهندگى یونان وجود دارد و او مى‌خواهد که سوئد مسئولیت تجدیدنظر در این مورد را عهده‌دار شود.
او در این باره می‌گوید:
– موضوع تضمین حق پناهندگى است و اینکه افراد به کشورهاى جنگ‌زده فرستاده نشوند. آنجاست که خطرات جدى وجود دارند و این خطرات آنقدر هستند که در این موارد سوئد خود مسئولیت تجدیدنظر در مورد تقاضاهاى پناهندگى را به‌عهده بگیرد.
بنابه گفته‌ی اداره‌ی کل امور مهاجرت،  با وجود انتقادهای چندین سازمان مدافع حقوق بشر، سال گذشته ۱۲۴ پناهجو و تا ماه اوت سال جارى  ۵۵ نفر از سوئد به یونان بازگردانده شده‌اند.
مادلین سیدلیتز Madelaine Seidlitz، حقوقدان سازمان عفو بین الملل Amnesty، از این تصمیم استقبال می‌کند:
او در این باره می‌گوید:
– بدیهى است که می‌‌توان گفت این تصمیم مى‌توانست پیش‌تر گرفته ‌شود، ما هم همین فکر را می‌کنیم و به این کمبودها از سال ۲۰۰۵ که حتا پیش از آن زمان هم وجود داشته، انتقاد کرده‌ایم، اما با این‌وجود، در حال حاضر ما از این تصمیم استقبال می‌کنیم.
او در پاسخ به این پرسش که این حکم چه عواقبی ممکن است داشته باشد می‌گوید:
– باید دید که آیا اداره‌ی کل امور مهاجرت در مورد این حکم از دادگاه عالی مهاجرت Migrationsöverdomstolen درخواست تجدید نظر خواهد کرد یا خیر. آنوقت این آنها هستند که در نهایت باید با یک اظهار نظر مشخص بیایند که این نظر به یک رویه‌قضایی تبدیل شود.
بر اساس کنوانسیون دوبلین، افرادی که به دلیل تحت‌تعقیب بودن و جنگ از کشورشان فرار می‌کنند، در وهله اول باید درخواست پناهندگی خود را به اولین کشور عضو اتحادیه اروپا که می‌رسند اعلام نمایند.
اما در درون اتحادیه اروپا تفاوت‌های زیادی در روند پناهندگی وجود دارد. ایرادهایی که در روند پناهندگی یونانی وجود دارد موضوعی‌است که چندین سازمان مدافع حقوق بشر بارها به آن اشاره کرده‌اند. اما رئیس دادگاه اداره‌ی کل  امور مهاجرت میکائل ریبن‌ویک  Mikael Ribbenvikمی‌گوید:
مشکلاتی که در روند پناهندگی در یونان وجود دارند از آن ویژ‌گی‌های که منجر به تغییر در رویه‌قضایی موجود بشوند، نیستند. او با اشاره و مقایسه دادگاه‌های استکهلم و گوتنبرگ، نسبت به مالمو به اختلاف در نحوه عمل این دادگاه‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: به‌ویژه، این روش یعنی روش دادگاه مالمو شیوه تغییر در رویه‌قضایی نیست.

 

عروس و دامادهای غیر قانونی مواظب باشند, پلیس دستگیر می کند
 
استکهلمیان – به گفته مرکز اطلاعات ایرانیان به استکهلمیان, پلیس شهر مالمو در ایالت اسکونه سوئد بصورت مرتب و سیستماتیک لیست نام و تاریخ تولد افرادی که در لیست مراسم ازدواج شهرداری قرار دارند را کنترل می کند تا اشخاصی را که بصورت غیر قانونی در سوئد بسر می برند شناسایی نماید.
 
 اینگونه افراد می توانند از جمله متقاضیان پناهندگی باشند که بدرخواست پناهندگی خود پاسخ منفی گرفته اند. پلیس مالمو پس از آن در مراسم عروسی ظاهر شده و عروس و دامادی را که بصورت غیر قانونی در سوئد بسر می برد بازداشت می کند.
 
 اداره مهاجرت و کلیسای سوئد انتقادات شدیدی نسبت به این شیوه عمل پلیس مالمو ابراز داشته اند.
 
 بدنبال این اعتراضات شهرداری شهر مالمو تصمیم گرفته است که تنها نام افرادی را که در لیست ازدواج شهرداری قرار دارند را تحویل داده و از ارائه تاریح تولد افراد خودداری نماید. تصمیمی که کار شناسایی افراد توسط پلیس را مشکلتر خواهد نمود.
 
 یک افسر پلیس مالمو در این رابطه به رادیو سوئد گفت: “این تصمیم کار ما را مشکل تر خواهد کرد. مجبور خواهیم شد که از بانکهای اطلاعاتی دیگری استفاده کنیم. اما در ادامه نیز افرادی را که بصورت غیر قانونی در سوئد بسر می برند در هنگام ازدواج بازداشت خواهیم نمود.”
 
 به گفته مرکز اطلاعات ایرانیان گزارشی مبنی اینکه پلیس دیگر ایالت های سوئد نیز این روش را اعمال نمایند در دست نیست اما با وجود این به زوجهایی که یکی از آنها بصورت غیر قانونی در سوئد بسر می برند توصیه می شود که در هر حال جانب احتیاط را رعایت نمایند.