چند خبر کوتاه

فشار شدید پناهجویان بر کمونهای سوئد

بسیاری از کمونهای سوئد به‌دلیل موج گسترده‌متقاضیان پناهندگی، زیر فشار سنگین هستند به‌طوری که‌اداره‌کل مهاجرت حتی مکانهای ویژه‌ اردو و اسکان موقت را نیز به‌عنوان سرپناه ‌پناهجویان کرایه‌کرده ‌است. امسال تاکنون بیش از ۲۲ هزار نفر از سوئد تقاضای پناهندگی کرده‌اند که‌چهار هزار تن از آنان شهروندان سربستان هستند، در حالی که‌این تعداد سال گذشته‌۴۲۱ نفر بوده‌اند. تنها در ماه‌سپتامبر ۱۴۱۰ شهروند سرب، از سوئد درخواست پناهندگی نموده‌اند. این شرایط باعث شده‌که‌کمونها برای مثال به‌سرمایه‌گذاری فوری در امر مراقبتهای پزشکی، دست بزنند.

 

مهاجرت خویشاوندان از سومالی به‌سوئد، ناممکن شده‌است

مهاجرت خویشاوندان از کشور سومالی به‌سوئد، به ‌دنبال تغییر در سیاست اداره ‌کل مهاجرت سوئد تقریبا منتفی شده‌است. به‌گفته ‌اریک آلتورپ از صلیب سرخ، تصمیم جدید این اداره‌، نقض آشکار پیماننامه‌هایی است که‌ سوئد خود آن را امضا کرده ‌و لزوم به‌هم پیوستن اعضای خانواده‌های متلاشی شده ‌در اثر جنگ را گوشزد می‌کند. آلتورپ می‌گوید که‌صدها تن از والدینی که ‌در سوئد اقامت گرفته‌اند نمی‌توانند کودکان خود را در کنار خود داشته ‌باشند و این روحیه‌‌بسیاری از آنان را به ‌شدت خراب کرده‌ است.                                                                                         

 

مجمع جهانی اقتصاد: جمهوری اسلامی، فراری ‌دهنده نخبگان

ایسنا: مجمع جهانی، اقتصاد ایران را از نظر شاخص فرار مغزها در میان ۱۳۹ کشور جهان در رده ۱۰۹ قرار داد. در این رده‌بندی کشورهای جهان به دو دسته تقسیم شده‌اند. کشورهایی که در آن‌ها افراد نخبه معمولا شانسی برای پیشرفت در زادگاه خود نداشته و از آن مهاجرت می‌کنند و کشورهایی که در آن‌ها فرصت‌های زیادی برای افراد با استعداد وجود دارد و معمولا این افراد را به خود جذب می‌کنند. در این رده‌بندی سوییس به عنوان کشوری معرفی شده که بیشترین فرصت‌ها را برای افراد با استعداد و نخبه فراهم می‌کند. در رده‌های بعدی نیز قطر، آمریکا، سنگاپور، امارات متحده عربی، سوئد، نروژ، هنگ کنگ‌، کانادا و بریتانیا قرار گرفته‌اند. اما در قعر این جدول که در واقع مربوط به کشورهای فراری ‌دهنده نخبگان است، جمهوری قرقیزستان، بوسنی و هرزگوین، سوازیلند، صربستان، موریتانی، لیبی، لسوتو، بوروندی، گویان و مولداوی قرار گرفته‌اند. ایران نیز در این رده‌بندی جزو کشورهای فراری ‌دهنده استعدادها و نخبگان قرار گرفته است.

 

درخواست پناهندگی فرزندان سکینه محمدی از ایتالیا

ایران: درخواست پناهندگی فرزندان سکینه محمدی از رئیس دولت ایتالیا سیلویو برلوسکونی

رم،۱۳مهر – (آکی فارسی) – سجاد و سعیده قادر زاده، فرزندان سکینه محمدی، زن ایرانی محکوم به سنگسار، در مصاحبه ای اخصاصی با آژانس خبری ایتالیایی« آکی» برای نجات جان مادرش از دولت ایتالیا درخواست کمک کرده و از رئیس دولت این کشور ، سیلویو برلویکونی درخواست پناهندگی کرده اند. “ما زیر فشار بسیار زیادی قرار داریم و هر لحظه بیم آن را داریم که ماموران امنیتی ما را دستگیر کنند. به این دلیل، با توجه به اهمیت ویژه ای که ملت و دولت ایتالیا به موضوع مادرمان داده اند، از آنها میخواهیم که به درخواست پناهندگی ما رسیدگی کنند، تا اگر از احتمال دستگیریمان در تبریز خبر دار شدیم، جایی را برای پناه آوردن داشته باشیم”. سجاد، پسر سکینه محمدی، افزود: “هیچ کس از مقامات حکومتی به پرسش های ما درباره شرایط مادرمان پاسخ نمی دهد. ما اینجا، به همراه وکیلمان آقای جاوید هوتن کیان، تنها هستیم و امید ما تنها جامعه بین المللی است”.
فرزندان سکینه محمدی همچنین برای نجات جان مادرشان از پاپ درخواست کمک کردند و از دولت واتیکان خواستند که فشارهای خود بر جمهوری اسلامی ایران برای نجات مادرشان را زیاد کنند. در همین راستا جاوید هوتن کیان، وکیل سکینه محمدی، در شهر تبریز در مصاحبه ای اخصاصی با آژانس خبری ایتالیایی” آکی” برای جان موکلش ابراز نگرانی کرد و گفت: ” شنبه آینده برای رسیدگی به پرونده بانو سکینه به دیوان عالی کشور خواهم رفت”. هوتن همچنین از شرایط فرزندان موکلش، سجاد و سعیده، ابراز نگرانی کرد و گفت: “بر طبق خبر هایی که از دادستانی تبریز به گوشم رسیده ازطرحی برای پرونده سازی سیاسی بر ضد فرزندان خانم سکینه آگاه شده ام. بر اساس منابع اینجانب، دادستانی دارد تلاش میکند که دو زندانی سیاسی را وادار به اعتراف دروغین بکند. بر اساس این اعترافهای ساختگی، فرزندان سکینه به پخش اعلامیه های سیاسی بر ضد دولت مرکزی محکوم خواهند شد”. هوتن کیان در پایان افزود: “امیدواریم که فشارهای بین المللی جلوی این پروژه احتمالی قوه قضاییه را بگیرند”. که البته چندی پس از درج این خبر سجاد قادرزاده به همراه وکیل مادرش هوتن کیان و دو خبرنگار آلمانی دستگیر شد و هم اکنون در بازداشت بسر میبرد.

پاسخ سخنگوی رژیم به شایعه مهاجرت وی به کانادا

رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت خارجه در گفت‌وگو با خبرنگاران خبرگزاری فارس و روزنامه قدس درباره شایعه منتشر شده مبنی بر درخواست ویزای اقامت کانادا توسط وی، خطاب به آنهایی که او را خوب نمی‌شناسند و برای اینکه اطلاعات بیشتری داشته باشند، ویژگی‌های خود را توضیح داد و گفت: بنده فرزند انقلاب، خدمتگزار ملت، عاشق کشور، سرباز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، مطیع رهبر هستم و ایشان مرجع تقلید و ولی امر من هستند. از ابتدا دل به اسلام و قرآن سپردیم و امیدواریم تا آخر هم در پناه اسلام و قرآن باشیم. وی تصریح کرد: حسرت عقب‌نشینی از دفاع از مواضع کشورمان و تامین حقوق ملت را بر دل همه بدخواهان و دشمنان نظام خواهیم گذاشت. برخی سایت‌ها با انتشار شایعاتی مدعی شدند که رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت خارجه در صف اخذ ویزای اقامت کانادا است.

بهبود مبادله ارتباطات با متقاضیان پناهندگی

پناهجویانی که برای مثال بی‌سواد، توان‌خواه و یا آسیب‌های شدید روحی دیده‌اند، ممکن است برایشان دریافت و درک صحیح اطلاعات، در روند پناهندگی دشوار باشد. اداره‌کل امور مهاجرت در حال راه‌اندازی یک پروژه درجهت بهبود ارتباطات با متقاضیان پناهندگی که دارای نیازهای ویژه‌ای هستند، می‌باشد. یوهان بیوربک که مدیریت این پروژه را عهده‌دار است در این باره می‌گوید : مطالعات قبلی انجام شده نشان می‌دهد که نیاز به اطلاع‌رسانی زیادی وجود دارد. اما اینکه پناهجویان واقعاً همه‌اطلاعات موجود را  که برایشان در زندگی روزمره بسیار مهم هستند را دریافت ‌کنند و درک صحیحی از این اطلاعات داشته باشند، بسیار اهمیت دارد. افرادی که دارای معلولیت هستند، افراد مسن و یا در شرایط آسیب پذیری هستند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند و برای این گروه، جذب اطلاعات داده شده توسط اداره‌کل امور مهاجرت مشکل‌تر است . هیاتی از اتحادیه اروپا برای بررسی مشکل مهاجران غیر قانونی به یونان می رود

اتحادیه اروپا می گوید گروهی از مقام های مرزی خود را برای کمک به حل مساله افزایش تعداد مهاجران به یونان می فرستد. دولت یونان با مشکل افزایش مهاجرانی رو به روست که بیشترشان از کشورهای آفریقایی و افغانستان هستند و می کوشند از طریق ترکیه بطور غیرقانونی وارد اتحادیه اروپا شوند. در همین حال کمیسیون اروپا نیز در اعلامیه ای گفت در پاسخ به درخواست یونان یک گروه «مداخله سریع» از آژانس مرزی اتحادیه اروپا موسوم به فرانتکس FRONTEX در مرز با ترکیه مستقر خواهد شد. از سال ۲۰۰۷ میلادى (سه سال پیش) که تیم مداخله سریع مرزی اتحادیه اروپا تاسیس شده است این نخستین بار است که این تیم به ماموریتی اعزام می شود. کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا، سسیلیا مالمستروم Cecilia Malmstrom در بیانیه ای اعلام کرد سیل مهاجرانی که از طریق ترکیه به یونان می روند به حد هشدار دهنده ای رسیده و یونان به تنهایی قادر به مقابله با این وضعیت نیست.بر اساس گزارش سازمان ملل، روزانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ مهاجر وارد خاک یونان می شوند.

 

حمله به اردوگاه پناهندگان در سوئد

یکشنبه شب گذشته در پی مورد آزار و اذیت قرارگرفتن پناهجویان ساکن در اردوگاه پناهندگان تازه افتتاح شده‌”فروسون” در “اوسترشون”  مسئولین این اردوگاه، مجبور به ارائه پوشش‌های اضافی مراقبتی از این محل شدند.در این حادثه چندین نفر به سمت این اردوگاه آمده و با فریاد زدن و توهین نسبت به پناهجویان، به‌سوی آنها بطریهای شیشه‌ای پرتاب کرده بودند.
پلیس تحقیقات مقدماتی در این رابطه را آغاز کرده است.
این اردوگاه پناهندگان به دلیل حادثه روز گذشته تحت پوشش مراقبتی بیشتری قرار خواهد گرفت.

 

یک میلیارد گرسنه در روز جهانی غذا     

 

۱۶ اکتبر (برابر با ۲۴ مهر) توسظ سازمان خواروبار و کشاورزی جهان (FAO) “روز جهانی غذا” نام گرفته است. در سال جاری نیز این روز با شعار “اتحاد علیه گرسنگی” گرامی داشته شد. شانزدهم اکتبر در عین حال سال‌روز تأسیس سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد است. فائو در سال ۱۹۴۵ تأسیس شد و اعلام رسمی این روز به نام “روز جهانی غذا” نیز در سال ۱۹۷۹ انجام شده است. نزدیک به یک میلیارد نفر از مردم جهان گرسنه‌اند.کارشناسان در روزجهانی غذا نه تنها از نابودی گسترده ‌زمین‌های مردم کشورهای فقیر توسط شرکت‌های بزرگ انتقاد کرده‌اند بلکه می‌گویند، چشم‌انداز آینده نیز چندان روشن نیست.

یک میلیارد گرسنه در جهان

“روز جهانی غذا” در حالی گرامی داشته می‌شود که ۹۲۵ میلیون نفر از مردم سراسر جهان از غذای کافی برخوردار نیستند.

ژاک دیوف، دبیر کل فائو، معتقد است که جامعه‌ بین‌المللی از اهدافی که خود تعیین کرده فاصله‌ زیادی دارد. او می‌گوید، این آمار حتی از آمار سال ۱۹۹۶ که تازه تصمیم گرفته شده بود شمار گرسنگان به نصف تقلیل یابد نیز بیشتر است. در ۳۰ کشور جهان بحران گرسنگی به حدی است که به کمک‌های اضطراری نیاز است.

چشم‌انداز آینده نیز روشن نیست. بهای مواد غذایی روندی صعودی را طی می‌کند. قیمت گندم و غلات دائما افزایش می‌یابد. ماریتا ویگرتال، کارشناس سازمان امدادی بین‌المللی آکسفام، دو عامل را در افزایش بهای مواد غذایی تعیین‌کننده می‌یابد. نخست اینکه خشکسالی باعث شده که کمیت محصولات کشاورزی در اروپای شرقی مانند دو سال پیش نباشد و عامل دوم دلالی و بورس‌بازی‌ها است.

برخی نیز مانند کارشناسان آلمانی معتقدند که باید با مدیریت صحیح جلوی هدررفت محصولات کشاورزی را گرفت. آنها می‌گویند، هدررفت محصولات کشاورزی در کشورهای در حال توسعه ۴۰ درصد است که می‌توان با ابزارهایی مانند تقویت دانش، چگونگی کشت، انبار محصولات و حمایت از معاملات منطقه‌ای با آن مبارزه کرد.