اداره فدرال امور پناهندگان و مهاجران آلمان به وعده خود در رسیدگی به پرونده پناهندگی ۴۹ نفر از پناهجویان معترض در مونیخ عمل کرد و ظرف دو هفته به آنها پاسخ داد. این گروه در اعتراض به بلاتکلیفی خود اعتصاب غذا کرده بودند.
پرونده پناهندگی ۴۹ پناهجو در شهر مونیخ آلمان که در واکنش به بلاتکلیفی خود، اعتصاب غذا کرده بودند، بررسی شد. مسئولان اداره مهاجرت پس از برچیده شدن محل تحصن و اعتصاب این گروه توسط پلیس، قول داده بودند که درخواستهای آنها را ظرف دو هفته بررسی کنند.
تنها یکی از این افراد، با اتکاء به کنوانسیون ژنو از حقوق آوارگان برخوردار شده است.
حقوق آوارگان، مشابه حقوقی است که در ماده ۱۶ قانون اساسی آلمان برای پناهندگان سیاسی درنظر گرفته شده است. دستیابی به چنین حقی، خواسته محوری پناهجویان اعتصابی بود.
مانفرد اشمیت تاکید کرده که اعطای بدون قید و شرط پناهندگی سیاسی به متقاضیان ناممکن است و به این منظور، باید تک تک درخواستها به طور مشخص و دقیق بررسی شوند.
سه تن دیگر از پناهجویان یاد شده، اجازه اقامتی یک ساله دریافت کردهاند که قابل تمدید خواهد بود. همچنین قرار شده ۱۷ پناهجوی دیگر نیز برای تکمیل اطلاعات ضروری، در جلسه گفت و شنود شرکت جویند.
مانفرد اشمیت افزوده که نتیجه رسیدگی به پرونده ده نفر دیگر هنوز نهایی و کامل نیست. تقاضای هفت نفر رد شده و ده نفر دیگر هم کسانی هستند که قبلا پاسخ منفی گرفتهاند و نسبت به این تصمیم شکایت کردهاند.
اشمیت یادآوری کرده که برای تعیین سرنوشت یک نفر باقیمانده از ۴۹ پناهجوی معترض، اطلاعات لازم و کافی در دست نیست.
این ۴۹ نفر در فاصله زمانی ۲۲ تا ۳۰ ماه ژوئن در اعتراض به بلاتکلیفی خود، در یکی از میدانهای شهر مونیخ تحصن کرده و دست به اعتصاب غذای تر و خشک زده بودند.
کمپ این گروه از سوی پلیس و مقامات مسئول به دلیل خطرات جانی، برچیده شد. این عده عمدتا از افغانستان، اتیوپی، سوریه، سیرالئون و ایران میآیند.
دولت آلمان همچنین در چارچوب حمایت از خانواده، قبول کرده که فرزند ۱۲ ساله یک خانواده پناهجوی افغان که در اتریش جا مانده بود، به والدین خود بپیوندد.
ماجرای این خانواده به این ترتیب است که “حنیفه وفایی” شهروند افغان ۲۸ ساله، از ایران به همراه سه فرزند و همسرش از مرز زمینی به ترکیه و یونان و سپس به مجارستان رفت. او در مجارستان سوار یک تاکسی شد که تنها چهار نفر جای خالی داشت و با همسر و دو فرزند ۸ و ۹ سالهاش به آلمان آمد.
پسر ۱۲ ساله آنها ماند تا با تاکسی بعدی فرستاده شود. اما پلیس اتریش این نوجوان را دستگیر کرد. او در این فاصله، در پاسگاه مرزی اتریش نگاهداری میشد.