پاسخ به یک دوست

درود بر شما

جناب آقای اسدی گرامی

یکی از بستگانم در حال تهیه ویزای شنگن می باشد آنها یک خانواده ۴ نفره هستند پدر ۵۰ ساله، مادر ۴۴ ساله و فرزندان دختر ۲۲ ساله و پسر ۱۱ ساله. متقاضی ویزا پدر خانواده است و سوالاتی داشتند که از من خواستند با شما مطرح کنم و ظاهرا با شما چندیدن بار تماس تلفنی داشته اند. سوالات از این قرار است:
اگر از سفارت اتریش در ایران ویزای شنگن گرفتم آیا می توانم از ایران بلیط

 آلمان را تهیه کنم و اگر بلیط آلمان تهیه کردم و به آلمان رفتم می توان از

آنجا به دانمارک رفت و در صورت دستگیری احتمالی و به هر شکلی آیا به

آلمان برگردانده می شویم یا در همان کشور به امور ما رسیدگی می شود

 و یا به کشور صادرکننده ویزا می فرستند؟

در صورتی که با خانواده بیایم خودم را به چه صورت می بایست معرفی کنم؟

 در صورت معرفی خود و خانواده ام به محض رسیدن باید اعلام کنم که با ویزای شنگن آمده ام؟ و اینکه آیا قبل از به پایان رسیدن مهلت ویزا باید خود را معرفی کنیم و یا بعد از اتمام مدت ویزا؟ مدارکی مبنی بر اذیت و آزار و محرومیت از تحصیل بنده نیز وجود دارند آیا باید آنها را به همراه خود بیاوریم یا خیر؟

جناب آقای اسدی سوالات خیلی زیاد شد و امیدوارم که موجب ناراحتی شما نشده باشد. ممنون از شما و همکارانتان که همواره به ایرانیان پناهنده کمک می کنید.

با سپاس و درود فراوان

……………………………………………………………

پاسخ به نامه دوستی از ایران

 

دوست عزیز سلام، امیدوارم که خوب و تندرست باشید.

 در رابطه با سؤالات مطرح شده توجه ات را به نکات زیر جلب میکنم:

 

۱- بله شما میتوانید ویزای اتریش یا هر کشور دیگر عضو پیمان شینگن داشته باشید ولی بلیط کشور دیگری از اعضای پیمان شینگن بگیرید.

 

۲- در طول اعتبار ویزا، شما میتوانید به هر کدام از این کشورها سفر کنید. ولی توجه داشته باشید اعتبار ویزای شما از روزی که صادر میشود شروع میگردد و باید مراقب باشید که از مدت اعتبار ویزای خود غافل نشوید.

 

۳- چنانچه شما با ویزای هر کشوری در کشور دیگری اعلام پناهندگی نماید بله به همان کشور صادر کننده برگردانده میشوید.

 

۴- شما میتوانید در کشور صادر کننده ویزا خود را معرفی کنید ولی باید توجه داشته باشید که باید برای خروج قانونی از ایران دلایل قانع کننده به مقامات امور پناهندگی ارائه دهید چون پناهنده به کسی گفته می شود که در کشور خود تحت فشار و یا تحت پیگرد قانون بوده است بنابراین مقامات امور پناهندگی باور ندارند کسی در ایران تحت پیگرد بوده باشد ولی همزمان میتواند بطور قانونی از مرزهای آن کشور خارج شود.

 

۵- شما به عنوان متقاضی پناهندگی هر مدراکی را که نشان از آن باشد که با سیستم قضایی و امنیتی آن کشور مشکل داشته اید به دلایل پناهندگی شما کمک خواهد کرد. اما در مجموع مراجع دولتی در کشورهای غربی اعتماد زیادی به مدارکی را که از ایران میاید ندارند.

 

۶- چنانچه میخواهید خود را با ویزا معرفی کنید بهترین گزینه این است که از همان اولین روز رسیدنتان به مقصد خود را به ادارات امور پناهندگی معرفی کنید اگر نه قبول نمیکنند شما مشکل امنیتی در ایران داشته اید.

سعی کنید به محض ورود به هر کدام از کشورهای اروپایی قبل از معرفی با فدراسیون تماس بگیرید.

برایتان آینده خوبی آرزو میکنم

عبدالله اسدی

۱۳ نوامبر ۲۰۱۰