به اداره مهاجرت سوئد-گوتنبرگ

 

شماره  موقت شناسائی

 

یک موضوع خیلی اضطراری در مورد بازداشت یک پناهجوی ایرانی که قرار است روز دوشنبه ۱۱ ژوئیه به ایران بازگردانده  شود. بهروز آراسته هفته گذشته در مسیر منزل خود از سوی پلیس دستگیر و بلا فاصله به بازداشتگاه اداره مهاجرت در گوتنبرگ انتقال یافته است. همسر بهروز بنام خانم معصومه حاجی پور خوشکه بیجاری و یک دختر ۱۵ و یک پسر ۱۳ ساله نیز در سوئد زندگی می کنند. به گفته بهروز پس از بازداشت وی پلیس به منزل بهروز مراجعه کرده و منزل وی را تفتیش کرده و مقداری و سایل و از جمله USB وی را با خود برده اند. بهروز در تماس تلفنی خود  با فدراسیون  گفت: پلیس ها  ظاهرا کاری به زن و بچه وی نداشته اند ولی قرار است امروز وی را به ایران برگردانند.

 

در این مورد توجه اداره مهاجرت را به چند نکته مهم در مورد اخراج بهروز آراسته جلب می کنیم.

۱- با اینکه بهروز آراسته چند سال پیش نیز به همراه خانواده اش از اداره مهاجرت سوئد درخواست پناهندگی کرده بود ولی بعد از مدتی به همراه خانواده اش دوباره به  ایران برگشت. مدت زیادی طول نکشید باز از ایران به سوئد برگشت و برای بار دوم نیز از این کشور درخواست پناهندگی کرد. فدراسیون در هر دو مورد اطلاعی از دلایل پناهندگی وی ندارد به همین دلیل در این نامه مطلقا وارد دلایل پناهندگی وی نمی شویم.

 

۲- بهروز روز شنبه ۹ ژوئیه در تماس تلفنی خود از فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی درخواست کمک کرد.وی گفت: من می خواهم  حرفهای جدیدی را با اداره مهاجرت در میان بگذارم. حرفهایی که تا بحال نزده ام. مشخصا گفت: من در ایران با سپاه پاسداران و وزارت دفاع جمهوری اسلامی همکاریهای داشته ام و از دست آنها فرار کرده ام و در صورت بازگشت به ایران ممکن است از سوی دستگاه قضائی جمهوری اسلامی به  مجازات مرگ محکوم شوم.

 

از این نظر فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی با اینکه نمی داند دلیل بازداشت و صدور حکم اخراج بهروز در چه رابطه ای  صورت گرفته است از اداره مهاجرت می خواهد که به بهروز  فرصت کافی  داده شود تا از دلایل پناهندگی خود دفاع کند و به قول خودش ناگفته های خود را بگوید. فدراسیون بر این باور است که حتی اگر بهروز در سوئد جرمی مرتکب شده باشد راه مناسبتر آن است که در همینجا مورد محاکمه قرار بگیرد نه اینکه تحویل جمهوری اسلامی داده شود. اداره مهاجرت نباید فقط بار حقوقی قضیه را در نظر داشته باشد بلکه بار انسانی این موضوع به مراتب بسیار مهمتر است و اگر وی هر جرمی هم مرتکب شده باشد نباید به سادگی سرنوشتش را به جمهوری اسلامی واگذار کرد.

 

همبستگی، فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی – سوئد

۱۱ ژوئیه ۲۰۱۱