با سلام
موضوع: پرونده کیومرث کاووسی فر پناهجوی ایرانی
آقای دان الیاسون، قائدتا شما باید به عنوان رئیس اجرائی این اداره در جریان وضعیت آقای کیومرث کاووسی فر پناهجوی ایرانی قرار گرفته باشید. او از ۸ آوریل ۲۰۱۰ در بازداشتگاه این اداره در “ماشتا” به سر می برد. کاووسی فر ۵ سال پیش از اداره مهاجرت سوئد تقاضای پناهندگی کرد و این اداره به درخواست پناهندگی وی پاسخ رد داده بود.
من سالهاست فعال عرصه پناهندگی هستم و با سیستم داوری و قضاوت اداره مهاجرت و نحوه بررسی پرونده ها دربسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا خصوصا سوئد آشنایی دارم و میدانم که اداره مهاجرت، پرونده افراد را به طور شخصی بررسی می کند و متقاضیان پناهندگی لازم است دلایل کافی برای اعلام پناهندگی خود ارائه دهند. از اینرو من در این نامه، وارد دلایل قبلی کیومرث کاووسی فر و دلایل اداره مهاجرت برای رد درخواست پناهندگی وی نمی شوم. من از جانب فدراسیون می خواهم که برطبق همان مقررات اداره مهاجرت و بر اساس دلایل و شرایط جدیدی که برای کاووسی فر پیش آمده است از این اداره تقاضا کنم که در درجه اول او را از بازداشگاه آزاد کند؛ چون اولا خلاف قوانین و مقررات پلیس و اداره مهاجرت عمل نکرده است، پلیس به وی نامه داده بود و کاووسی فر هنگام ملاقات با پلیس بازداشت شد است. همین یک نمونه کافی است تا از این به بعد هیچ پناهجویی به دعوت پلیس برای ملاقات اعتنایی نکند و سر قرار حاضر نشود و مجبور گردد بجای رفتن به ملاقات پلیس به زندگی مخفی پناه ببرد. فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی هم خود را در مقابل ناهنجاریهای اجتماعی جامعه سوئد مسئول می داند و در روند انتگره شدن پناهندگان و مهاجران در ۲۱ سال گذشته نقش بسیار فعال و مترقی داشته است. ازاین نظر وادار کردن پناهجویان به زندگی زیر زمینی نه تنها کمکی به پیشرفت و تعالی جامعه نخواهد کرد بلکه از نظر اجتماعی و بار انسانی بزرگترین ضربه ای است که به جامعه سوئد زده میشود.
دوما کیومرث کاووسی فر در طول پنج سال گذشته به یک چهره سیاسی علیه رژیم ایران در خارج از کشور تبدیل شده است. اداره مهاجرات یا از این موضوع خبر ندارد یا اگر دارد در این مورد خود را به بی تفاوتی زده است در حالی که روز جمعه ۱۶ آوریل بسیاری از ایرانیان در مقابل اداره مهاجرت در اعتراض به بازداشت کاووسی فر دست به تظاهرات زدند و بالغ بر ۱۰ نفر از مدافعین حقوق پناهندگی و فعالین اپوزسیون ایران در مورد وضعیت کاووسی فر و نقض حقوق بشر در ایران در آن تظاهرات سخنرانی کردند. فیلم این تظاهرات در سایت رادیو سوئد و بسیاری از سایتهای دیگر و رسانه های ایرانیان و در سایت یوتوب در ابعاد وسیعی منعکس شد. به علاوه تلویزیون صدای آمریکا در مورد وضعیت پناهندگی در اروپا ۳۵ دقیقه با من مصاحبه کرد و اولین سئوالش در مورد سرنوشت آقای کیومرث کاووسی فر پناهجوی بازداشتی در سوئد بود. لازم به ذکر است که این تلویزیون هنگام مصاحبه با من، تظاهرات ایرانیان در مقابل اداره مهاجرت سوئد در “سولنا” را هم به شکل بسیار برجسته ای نشان داد. من در آن مصاحبه به بسیاری از فعالیتهای کاووسی فر اشاره کردم و گفتم که او شاعر و نویسنده است و یکی از مخالفین سرسخت جمهوری اسلامی میباشد و در بسیاری از رسانه های محلی و سراسری ایرانیان خارج کشور، علیه جمهوری اسلامی ظاهر شده و صدها نمونه از رفتار وحشیانه جمهوری اسلامی را در گفته هایش عنوان کرده است.
کاووسی فر پارسال در یکی از تظاهراتهای ایرانیان در استکهلم سخنرانی کرد و رفتار وحشیانه جمهوری اسلامی را با معترضان بشدت محکوم کرده و از جمهوری اسلامی به عنوان یک رژیم فاشیستی- مذهبی نام برد. رسانه های فارسی زبان ایرانیان در شهرهای گوتنبرگ و استکهلم نیز در همین مدت بازداشت وی چندین گفتگو با او انجام دادند که در صورت دیپورت به ایران فقط یکی از آنها کافی است تا جمهوری اسلامی یا برای همیشه او را در زندان نگاه دارد و یا مثل هزاران زندانی دیگر او را به جوخه اعدام بسپارد. همه این اسناد در سایتها قابل دسترس است و در صورت تمایل اداره مهاجرت به دریافت آنها در عرض ۲۴ ساعت کلیه آنها را ارسال خواهیم کرد. به علاوه کاووسی فر تاکنون چند جلد کتاب نوشته است و هرکدام از این کتابها کافی است تا بجرم انتشار آنها او را مورد وحشیانه ترین شکنجه ها قرار دهند.
آقای دان الیاسون، من این نامه را جهت اثبات گفته های خود در مورد کیس کیومرث کاووسی فر به طور علنی منتشر می کنم چون بازداشت آقای کاووسی فر درست در دل اعتراضات مردم ایران و خواست قطع روابط سیاسی- دیپلوماتیک سوئد با جمهوری اسلامی از سوی ایرانیان خارج کشور صورت گرفت واین مایه تعجب آنها شد و اعتراض به بازداشت کاووسی فرهمچنان ادامه دارد. جهت اطلاع (شاید شما از این مسئله آگاه نباشید!) ایرانیان مقیم سوئد بازداشت و دیپورت پناهجویان را به ایران نشانه شریک شدن دولت سوئد در نقض خواسته های اساسی مردم ایران قلمداد می کنند.
من نمی دانم شما به یاد دارید یا نه ولی در اوج سرکوبهای سال گذشته و اعتراف گیری تلویزیونی از زندانیان سیاسی، تنها نماینده ای که در مراسم سوگند ریاست جمهوری احمدی نژاد شرکت کرد نماینده دولت سوئد بود. انتظار می رفت اداره مهاجرت و دولت سوئد به جای تحمیل این همه فشار و سختگیری بر پناهجویان ایرانی، حداقل در شرایط کنونی سیاست سخاوتمندانه و انسانی تری در قبال آنها اتخاذ می کردند. به هر حال، امیدوارم اداره مهاجرت برمبنای این نامه کیس کاووسی فر را در دستور فوری کار خود قرار دهد و به آن رسیدگی کند. با توجه به ذکر نکات فوق فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی از اداره مهاجرت میخواهد که بر طبق اصل ۵۱ بند ۲ قانون کنوانسیون ژنو، کیومرث کاوسی فر تحت حفاظت قرار گیرد و اقامت وی در سوئد برسمیت شناخته شود.
با احترام عبدالله اسدی
دبیر همبستگی، فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی
۸ مای ۲۰۱۰