اخبار پناهندگی

اخبار پناهندگی

تهیه و تنظیم: بهنام آزاد

 

 

آمادگی سه کشور برای اعطای پناهندگی به بشار اسد

العربیه: منابع دیپلماتیک در اروپا روز پنجشنبه اعلام کردندبرخی کشورهای غربی سرگرم گفت و گو درباره ارائه پیشنهاد پناهندگی به بشاراسد هستند که در این میان سه کشور برای پذیرش  رئیس جمهور سوریه اعلام آمادگی کرده اند. بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز این طرح در صورتی به مقامات سوریه ارائه خواهد شد که به بشار اسد همانند علی عبدالله صالح رئیس جمهور یمن ، حق مصونیت از پیگرد قانونی ، داده شود.

این گزارش می افزاید ، هیچ کشور اروپایی علاقه ای به اعطای پناهندگی به اسد نشان نمی دهد، اما یک مقام رسمی گفت: “امارات متحده عربی یکی از سه کشوری است که در این زمینه اعلام آمادگی کرده است. در همین حال منابع غربی گفته اند، آمریکا خواهان ارائه این پیشنهاد در زمان مناسب است. برخی بر این باورند که پیشنهاد پناهندگی به بشار اسد با وجود تسلط وی بر ارتش و نیروهای امنیتی ، یک جنگ روانی به شمار می رود.

این در حالی است که یک مقام آمریکایی بدون ذکر نام کشوری خاص، گفته است :این را شنیده ایم که برخی کشورها با اعطای پناهندگی به بشار اسد در صورت خروج وی از سوریه اعلام آمادگی کرده اند. با این وجود پیش از عملی شدن این پیشنهاد ، ابتدا بایدبشار اسد مصونیت قضایی داده شود ، چیزی که به احتمال زیاد توسط مخالفان سوری و سازمان های بین المللی دفاع از حقوق بشر پذیرفته نخواهد شد.

تهدید خبرنگاران و روزنامه نگاران مهاجر

در سالهای اخیر، بسیاری از روزنامه نگارانی که در سوئد تقاضای پناهندگی کرده اند، مورد تهدید و تعقیب از طرف نیروهای دولتی کشورهای خود قرار گرفته اند. این تهدید ها شامل تماسهای تلفنی و یا نامه به خود این روزنامه نگاران و یا خانواده های آنها است. در برخی موارد این تهدیدها چنان جدی بوده است که پرونده ای در پلیس سوئد، برای این موارد تشکیل شده است.

مک دوول کاریسا یکی از این روزنامه نگاران است که پس از حملات پیاپی توسط افراد ناشناس تحت مراقبت پلیس قرار گرفته است. او از کشور رواندا به سوئد مهاجرت کرده است. ایران نیز یکی از کشورهائی است که فشار بر روزنامه نگاران حتا در خارج از کشور را در دستور کار خود قرار داده است. در ماه اخیر تهدید و دستگیری خانواده های چندین ژورنالیست بی بی سی فارسی انعکاس جهانی یافت. در بیشتر موارد خانواده های این خبرنگاران در داخل کشور مورد تهدید قرار می گرفتند.

شمال صدر تنها نیست. سازمان گزارشگران بدون مرز در سوئداز افزایش موارد تهدید خبرنگاران در سوئد خبر داده است. اوربان لوف کوئیست رئیس دفتر این سازمان به رادیو سوئد میگوید که در گذشته بیشتر این خبرنگاران از طرف افراد هموطن خود قرار می گرفتند اما در دو سال گذشته مواردی پیش آمده که خبرنگارانی که به سوئد پناه آورده اند در پی تهدیدهایجانی تحت مراقبت پلیس قرار گرفته اند

 

صلیب سرخ: بهداشت و درمان حق مسلم پناهجویان است

در حدود شصت نهاد و سازمان غیرانتفاعی طوماری را با بیش از دوازده هزارامضا به وزارت امور اجتماعی تحویل دادند که در آن تقاضای حق برابر بهداشت ودرمان برای پناهندگان فاقد مدرک شده است. از جمله این سازمان ها اتحادیه سراسری درمانگاهها و سازمان صلیب سرخ هستند. اولریکا اوره هد مدیرکل سازمان صلیب سرخ سوئد می گوید که دولت در این زمینه هیچ حرکتی ندارد و او بسیاراز این مساله مایوس و ناراحت است.

در بهار گذشته یک تحقیق دولتی پیشنهاد کرد که پناهجویان فاقد مدرک باید همانند تمامی شهروندان از حق بهداشت و درمان عمومی برخوردارباشند. در حال حاضر به این دسته از پناهجویان تنها درمانهای اورژانسی ارائه می شود. اما این پیشنهاد بیش از نه ماه است که در وزارت اموراجتماعی مانده است و هیچ اقدامی بر روی آن صورت نگرفته است. صلیب سرخ به همراه دیگر نهاد ها و سازمان های تهیه کننده این طومار امیدوارند با فشار به دولت، تهیه لایحه قوانین را سرعت ببخشند. اولریکا اوره هد مدیرکل صلیب سرخ به رادیو سوئد می گوید:

“بسیار مهم است که سریع کاری در این باره انجام شود، زمان زیادی تلف شده است و هر چه وقت بگذرد تعداد بیشتری از عدم درمان مناسب وکافی رنج خواهند برد.”

یوهان اینگه رو سخنگوی روابط عمومی وزارت امور اجتماعی به اکوت، بخش خبری رادیو سوئد می گوید که احزاب ائتلافی در دولت، در این باره هم صدا و موافق نیستند و به همین خاطر نمی تواند در باره زمان دقیق تهیه لایحه درمان پناهجویان فاقد مدرک سخنی بگوید.