اعتراضات در بازداشتگاهای پناهندگی نتیجه مستقیم بازداشت و به بند کشیدن انسان های پناهجو، شرایط عذاب اور، بغرنج و طاقت فرسای داخل بازداشتگاه ها می باشد. روز جمعه۱۷ اگوست تعداد ۱۶ نفر از پناهجویان بخش ۳ و ۱ بازداشتگاه ویلاوود را برای چندمین بار برای محاکمه به دادگاه عالی دارلینگ هرس در سیتی انتقال داده تا در جلسه ساعت ۱۰ صبح دادگاه حاضر باشند.
تعداد ده ها نفر از پناهجویان تظاهرکننده بازداشتگاه ویلاوود را متعاقب اعتراضات ماه اوریل ۲۰۱۱ دستگیر کرده و راهی زندان ها نمودند. بعد از مدتی تعداد اقلی را به بازداشتگاه پناهندگی ملبورن انتقال دادند و بقیه را دراین زندان و ان زندان مورد عذاب قرار داده و موجب ناراحتی شدید روحی این افراد گردیدند. بنا به اظهار خود یکی از پناهجویان در جریان ملاقات فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی از او در زندان او را پس از انتقال از بازداشتگاه به زندان به مدت سه روز در یک اطاق شیشه ای سرد لخت و بدون لباس نگهه داشتند. پناهجوی دیگری به فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی گفت که او را از تماس با خانواه خود تا سه هفته اول در زندان محروم نمودند.
بهرجال، بنا به اظهار چند تن از پناهجویان تظاهر کننده بازداشتگاه ویلاوود این تعداد از پناهجویان را روز جمعه به محل دادگاه برده و فقط ۶ نفر از ۱۳ نفر را به داخل دادگاه برده و بعد از شروع جرمهای شان از جمله ایجاد رعب و وحشت و شورش را از طریق مترجم به سمع شان رساندند و از انان پرسیده شد که ایا قبول دارید که مجرم هستید یا نه. پناهجویان این جرم را رد کردند و دادگاه بعد از اعلام جلسه بعدی در ماه نوامبر به کار خود پایان داد. فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی قبل از روز جمعه با صدور بیانیه مطبوعاتی خطاب به رسانه ها نظر انان را جلب و در نتیجه کانال ۹،۱۰ و ای بی سی برای تهیه گزارش در محل حاضر شدند. لازم به ذکر است که فدراسیون با برگزاری یک میز اطلاعاتی همزمان در مقابل دادگاه به جلب نظر رهگذاران در مورد ان پناهجویان مشغول شد
جهت حضور ذهن عزیزان مایلیم بگوییم که در ماه اوریل سال ۲۰۰۱ تعدادی از پناهجویان بازداشتگاه ویلاوود در یک اعتراض دسته جمعی صدای اعتراض خود را بگوش جامعه رساندند و بر علیه بازداشت شان و اوضاع غیر انسانی بازداشتگاه اعتراض شان را فریاد زدند. تعدادی از این عزیزان پناهجوی تظاهرکننده در اعتراض به بالای سقف بازداشتگاه رفته و تعداد ۳ نفر از ان عزیزان بمدت ۱۰ روز بالای سقف مانده و با ان شیوه اذهان عمومی را به خود جلب کرده و اکثر رسانه ها و جراید را تا ایامی متوجه اعتراض خود نمودند و مسئله انان تا ۱۰ روز در صدر اخبار قرار گرفت.
این حرکت اعتراضی پناهجویان در پایان ان ایام دولت استرالیا را مجبور کرد تا با قول رسیدگی به درخواست پناهندگی ان عزیزان به ان اعتراض پایان دهد. جا دارد که به اطلاع همگان برسانیم که فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی در ان ایام ۱۰ روز قویا با حضور ده شبانه روز خود بهمراه تعدادی دیگر از عزیزان پناهنده در مقابل بازداشتگاه به انحای متفاوت از اعتراضات ان پناهجویان حمایت و پشتیبانی به عمل اورد.
دولت استرالیا خود با بازداشت های طویل المدت اجباری پناهجویان، عذاب انان،توهین و حقارت انان، سلب حرمت انسانی انان و بالاخره تضییع حقوق مسلم بین المللی و پناهندگی پناهجویان انان را مجبور به اعتراض مجبور به فریاد زدن می نماید و بعد از ان هم انان را محاکمه و دادگاهی می نمایند. دولت استرالیا می خواهد با مجرم جلوه دادن این عزیزان اذهان عمومی را برای تخفیف مشکلات اقتصادی و اجتماعی خود بر علیه انان بشوراند.
واقعا که نه یک بار صد ها بار شرم بردولت استرالیا باد. سیاستهای پناهندگی غیر انسانی دولت استرالیا و عمل کرد شنیع و ضد پناهندگی این دولت موجب شرمساری بشریت در قرن ۲۱ است و باید برعلیه ان مبارزه کرد. باید برای بر چیدن تمام بازداشتگاههای پناهندگی در سراسر استرالیا بیش از پیش تمام اقشار جامعه را گسیل نمود. باید برای پیروزی پناهجویان و شکست دولت استرالیا حمایت و پشتیبانی کارگران را جلب نمود همانطور که در دراز مدت سرنوشت پناهجویان و پناهندگان به مبارزان کارگران برای حقوق شان گره خورده است.
به امید پیروزی
فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی سیدنی