سیاوش در حال حاضر در بازداشتگاه اداره مهاجرت در شهر استکهلم بسر میبرد. هفته گذشته قرار بود که پلیس سوئد وی را به ایران بازگرداند اما بدلیل اعتراضات زیادی که از سوی سازمانهای مدافع حقوق پناهندگی در شهر استکهلم صورت گرفت، تصمیم اداره مهاجرت اجرا نشد. ولی با این وجود چند مورد درخواست وکیل وی برای متوقف کردن حکم اخراج سیاوش از سوی اداره مهاجرت این کشور پاسخ رد گرفته است.
جای تعجب است که اداره مهاجرت درحالی تصمیم به دیپورت وی به ایران گرفته است که همسر و دو فرزند وی دارای اقامت سوئد هستند و دراین کشورزندگی می کنند. شقایق و پانیزدو دختر ۶ و ۱۸ ساله سیاوش در طول این مدت بدلیل ترس از اخراج پدرشان به ایران بشدت دچار آسیب روحی و روانی شده اند. دختر ۶ ساله سیاوش فهمیده است پدرش درخطر دیپورت به ایران قرار گرفته است به همین دلیل بسیار بی تابی می کند. همسرش مدت هاست با بیماری سرطان دچار شده است و تحت و درمان قرار دارد. شقایق دختر بزرگ وی میگوید: ” من و خانواده ام هیچ وقت زندگی آرامی نداشته ایم و از این وضعیت چار شوک شده است.” سیاوش مدت زیادی است که ازدین اسلام به مسیحیت گرویده است. وی از سال ۲۰۰۷ تاکنون در کشور سوئد منتظر اجازه اقامت بوده ولی متأسفانه اداره مهاجرت به همه درخواستها و دلائل پناهندگی او پاسخ رد داده است.
سیاوش در طول مدت اقامتش در سوئد و طی مدت بازداشتش، فعالیتهای زیادی را برای متوقف کردن دیپورت انجام داده است و رادیوها و رسانه های مختفی مصاحبه کرده و گفته است: از دین اسلام روی برگردانده ام. عکس ها و تصاویر زیادی از گردهمائی ها و اعتراضات گوناگونی که شماری از سازمانهای مدافع حقوق پناهندگان در دفاع از حق پناهندگی سیاوش رحیمی سازمان داده اند در بسیاری از سایتها و شبکه های اجتماعی اینترنت و همچنین مجلات و هفته نامه ها دیده میشود. برای نمونه مصاحبه با رادیو پژواک، رادیو پیوند در استکهلم، fria tidningen، سایت Asylrörelse، سایت Rättvisepartiet و سایت نهاد کودکان مقدمند، سایت همبستگی و چند سایت دیگر عکس ها و نوشته ها و مصاحبه با سیاوش وجود دارد.سیاوش در مصاحبه با رادیو سراسری سوئد پژواک بشدت گریه میکرد و میگفت: اکنون من در کنار فرزندانم زندگی میکنم و نمیدانم چرا اداره مهاجرت میخواهد من را از آنها برای همیشه جدا کند؟
روز پنجشنبه بیست سپتامبر، چند سازمان مدافع حقوق پناهندگی برای دفاع از حقوق پناهندگی سیاوش رحیمی در مقابل بازداشتگاه مرشتا در استکهلم فراخوان به تظاهرات داده اند. از نظر فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی تصمیم اداره مهاجرت به اجرای حکم دیپورت سیاوش تصمیمی بسیار شتابزده، عجولانه و غیرانسانی است. برای اینکه او مدت پنج سال است در سوئد زندگی میکند وبارها در رسانه های مختلفی گفته است: دین سلام را ترک کرده ام. با این وجود اداره مهاجرت قرار است من را به رژیم اسلامی تحویل دهد. این در حالی است که کسانی که دین اسلام را ترک می کنند از سوی دستگاههای قضایی ایران مرتد محسوب می شوند. از نظر فدراسیون غیر انسانی تر این است که همسر و فرزندان سیاوش دارای اقامت سوئد هستند و در این کشور زندگی می کنند. معلوم نیست اداره مهاجرت سوئد بر طبق کدام یک از معیارهای پذیرش پناهندگان می خواهد وی را به ایران بازگرداند؟
فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی از اداره مهاجرت می خواهد که بنا به دلایلی که در بالا به آن اشاره شد سیاوش را از بازداشتگاه آزاد کند و به او اجازه اقامت بدهند تا در کنار خانواده اش زندگی کند.
با احترام عبدالله اسدی
دبیر همبستگی، فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی
۲۰ سپتامبر ۲۰۱۲